Αντιμέτωπος με γυμνόστηθες ακτιβίστριες της Femen βρέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Παρίσι (Βίντεο)

Αντιμέτωπος με γυμνόστηθες ακτιβίστριες της Femen βρέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Παρίσι (Βίντεο)
epa07157541 US President Donald J. Trump (C), his wife Melania Trump (L) and German Chancellor Angela Merkel attend the international ceremony for the Centenary of the WWI Armistice of 11 November 1918 at the Arc de Triomphe, in Paris, France, 11 November 2018. Heads of State and Government commemorate their fallen soldiers in France. EPA/FRANCOIS MORI / POOL MAXPPP OUT

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη γαλλική πρωτεύουσα για την επετειακή εκδήλωση της εκατονταετηρίδας από το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισαν ο ένας τον άλλον δια χειραψίας στην Αψίδα του Θριάμβου όπου ηγέτες απ’ όλον τον κόσμο έχουν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν την 100η επέτειο της Ανακωχής που σήμανε το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

Νωρίτερα τρία μέλη της οργάνωσης Femen συνελήφθησαν αφού παραβίασαν τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής των επισήμων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που διεξάγονται στο Παρίσι για την εκατονταετηρίδα από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, τη στιγμή που ανέβαινε τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων το αυτοκίνητο του Αμερικανού προέδρου.

Δύο γυμνόστηθες ακτιβίστριες, που είχαν γράψει στα στήθη τους «Hypocrisy parad» (Παρέλαση υποκρισίας) και «Gangsta party» (Πάρτι γκάνγκστερ), πήδηξαν πάνω από τους φράκτες ασφαλείας τη στιγμή που το αυτοκίνητο του Τραμπ περνούσε μπροστά από το κοινό λίγο πριν από τις 11 π.μ.. Μια τρίτη γυμνόστηθη γυναίκα, που βρισκόταν λίγο πιο ψηλά στη λεωφόρο, έκανε το ίδιο. Συνελήφθησαν και οι τρεις, η μία στο οδόστρωμα, οι δύο άλλες αφού αποκλείσθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας μετά τους φράκτες, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία.

«Η Γαλλία γιορτάζει την ειρήνη μ’ αυτή την τελετή, όμως οι μισοί από τους προσκεκλημένους αρχηγούς κρατών είναι υπεύθυνοι για τις περισσότερες από τις συγκρούσεις στον κόσμο», δήλωσε λίγο μετά η Κονστάνς Λεφέβρ, μέλος της Femen, που βρισκόταν εκεί.

Χθες τρεις γυναίκες μέλη της Femen είχαν εμφανιστεί για λίγο κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου με γυμνά στήθη και υψωμένες γροθιές, φωνάζοντας «Welcome war criminals» (Καλωσήρθατε εγκληματίες πολέμου). Στα στήθη τους είχαν γράψει το σύνθημα «Fake peacemakers, real dictators» (Ψεύτικοι ειρηνοποιοί, πραγματικοί δικτάτορες).

Όπως είναι αναμενόμενο, το Παρίσι βρίσκεται σήμερα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την κινητοποίηση 10.000 αστυνομικών για την ασφάλεια των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και άλλων υψηλών προσκεκλημένων, που βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα για την επετειακή εκδήλωση της εκατονταετηρίδας από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

Τρεις περιοχές στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι εντελώς αποκλεισμένες από την κυκλοφορία: γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου, γύρω από το προεδρικό μέγαρο και γύρω από την Βιλέτ όπου θα γίνει το «Φόρουμ για την Ειρήνη». Γύρω στους 2.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου, στους οποίους θα πρέπει να προστεθεί η ασφάλεια που συνοδεύει τον Ντόναλντ Τραμπ (700 άτομα), καθώς και τα μέλη της ασφάλειας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Είναι η πλέον μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων που έχει γνωρίσει το Παρίσι μετά την οργάνωση της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα COP21 το 2015, που όμως τότε ήταν η περίοδος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο κόσμος που θέλει να ζήσει τις μοναδικές αυτές επετειακές στιγμές και έχει ήδη συγκεντρωθεί στη λεωφόρο των Ηλύσιων έχει τοποθετηθεί σε απόσταση 200-300 μέτρων και θα παρακολουθήσει την τελετή από γιγαντοοθόνες.

Από νωρίς το πρωί και από το κεφαλόσκαλο του προεδρικού Μεγάρου, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ υποδέχτηκαν τον έναν μετά τον άλλο τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, που έφθασαν στο Παρίσι για τις εκδηλώσεις της εκατονταετηρίδας.

Δείτε ακόμη: Μέρκελ και Μακρόν σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού που «σφραγίζει» τη γαλλο-γερμανική συμμαχία