Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Αλλάζουν 3-4 υπουργοί και αρκετοί υφυπουργοί

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Αλλάζουν 3-4 υπουργοί και αρκετοί υφυπουργοί
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που διεξάγεται, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα, Πέμπτη 30 Απριλίου 2020. Η κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι το αντικείμενο της συζήτησης που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό έχει ξεκινήσει από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του από το Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις και έχει δεχτεί εισηγήσεις από τους συνεργάτες του για τη διεξαγωγή των αλλαγών αυτών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, και σε μια προσπάθεια να αποφύγει την ουσία του θέματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με νόημα:

«Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…».

Οι δημοσιογράφοι, όμως, επέμειναν και έτσι ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις» δίνοντας προφανώς το στίγμα πάνω στο οποίο θα κινηθεί.

Σύμφωνα με το protothema.gr, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός από το Ισραήλ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, θεωρείται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστερήσεων που απλά θα φούντωναν τα σενάρια για πρόσωπα και μετακινήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αλλάξουν 3-4 υπουργοί και αρκετοί υφυπουργοί…