Απάντηση Κατρούγκαλου σε Σημίτη: «Δεν μπορεί να υπάρξουν νέα Ίμια»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε μήνυμα στον πρώην πρωθυπουργό μετά την τοποθέτησή του για έναν νέο κύκλο κρίσης με την Τουρκία.

Στο ενδεχόμενο ενός νέου «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κληθείς να σχολιάσει την προειδοποίηση του Κώστα Σημίτη περί «νέων Ιμίων».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Κontra News», ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξουν νέα Ίμια».

Παραθέτοντας τους λόγους της εκτίμησής του, επεσήμανε ότι «η κατάσταση σήμερα είναι ριζικά διαφορετική». Το διεθνές κύρος της χώρας, όπως εξήγησε, είναι «πολύ πιο αναβαθμισμένο» και οι διπλωματικές συμμαχίες πολύ πιο ισχυρές.

Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε, «η Τουρκία είναι εντελώς απομονωμένη», καθώς «οι ενέργειές της καταδικάζονται ως παράνομες και προκλητικές από ΗΠΑ και ΕΕ».

«Και σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, συνεχίζουμε τις συζητήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση και να μην προκύψει “ατύχημα” απ’ αυτήν» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.