Σαμαράς: Επικίνδυνοι απατεώνες στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δέχτηκα ποτέ ονομασία με το όνομα της Μακεδονίας

Σαμαράς: Επικίνδυνοι απατεώνες στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δέχτηκα ποτέ ονομασία με το όνομα της Μακεδονίας

Συνεργάστες του πρώην πρωθυπουργού έστρεψαν τα βέλη του προς την κυβέρνηση για το ζήτημα των Σκοπίων.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη, Σαμαρά, απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν: «Οι αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται. Όπως ξέρει όλος ο κόσμος, ο Αντώνης Σαμαράς δεν δέχτηκε ποτέ ονομασία με το όνομα της Μακεδονίας! Ούτε από το απόσπασμα της συνέντευξής του που παρουσίασαν προκύπτει κατι τέτοιο. Αντίθετα εμφανίζεται βέβαιος ότι οι Σκοπιανοί θα απέρριπταν την “ενιαία ονομασία για καθε χρήση”, όπως και συνέβη μέχρι σήμερα».

«Έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους απατεώνες και άγαρμπα fake news», προσθέτουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

H τοποθέτηση Σαμαρά ήρθε μετά από τη δημοσίευση ενός βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στις 28 Νοεμβρίου 2009 (σ.σ. μία ημέρα πριν εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ).

Σε αυτή δηλώνει:

Είμαι μαζί με αυτές τις κόκκινες γραμμές , όμως, διαλέγω αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό κομμάτι από τις κόκκινες γραμμές, εν όψει του ότι, όταν έχεις μια διαπραγμάτευση δεν λες όλα από την αρχή, ‘’πάρτε τα’’, γιατί τότε ο άλλος ξεκινά να διαπραγματεύεται από εκεί που εσύ σταμάτησες και είπες μέχρι εδώ τα δέχομαι. Ξεκινά παρακάτω. Τι είναι η ‘’κόκκινη’’ γραμμή που ενδιαφέρει; Είναι αυτό που οι Σκοπιανοί θεωρούν αδιανόητο γι αυτούς, το να δώσουν δηλαδή μια κοινή ονομασία για τη χώρα τους, και στο εσωτερικό, και έναντι τρίτων χωρών και έναντι των διεθνών οργανισμών. Αυτό που ο Καραμανλής το έχει πει και έμεινε ως περίφημος όρος erga omnes».

Και συνεχίζει ο Αντώνης Σαμαράς; «Αυτό οι Σκοπιανοί δεν το δέχονται και κατά την άποψή μου δεν πρόκειται να το δεχθούν, δηλαδή, την λεγόμενη Συνταγματική τους ονομασία να την αλλάξουν. Εγώ βλέπω ότι δεν θα το κάνουν. Και είπα αν αυτοί κάποια στιγμή το δεχτούν και την αλλάξουν να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω…».

Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ;
«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τον πρώην Πρόεδρο του κόμματός του και πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε συνέντευξή του στις 28/11/2009 έλεγε πως εάν στη γείτονα δεχθούν το erga omnes “να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω” και πως “είμαι μαζί με τις κόκκινες γραμμές” που έθεσε ο Κώστας Καραμανλής το 2008, δηλαδή σύνθετη ονομασία ενιαία για όλες τις χρήσεις;» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού σχετικά με το νέο βίντεο με τον κ. Σαμαρά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Απάντηση από το Μαξίμου στον πρώην πρωθυπουργό

“Ηρεμία και αυτοσυγκράτηση και όλα θα πάνε καλά”, συνιστούν στον Αντώνη Σαμαρά κυβερνητικοί κύκλοι.