Απάντηση Τσακαλώτου στον Κ. Μητσοτάκη για τις δηλώσεις περί ελληνικών ομολόγων

Απάντηση Τσακαλώτου στον Κ. Μητσοτάκη για τις δηλώσεις περί ελληνικών ομολόγων
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει από το βήμα στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του έτους 2019, Αθήνα, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018. Η συζήτηση ολοκληρώνεται αργά το βράδυ με την υπερψήφιση η καταψήφιση του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπουργός Οικονομικών.

Νέα επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτήν τη φορά με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πορεία των ελληνικών ομολόγων και τη δημοσκοπική διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter τα εξής: «Τον Δεκέμβρη ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι: «Η χώρα δεν μπορεί σήμερα να δανειστεί από τις αγορές. Το spread του δεκαετούς ομολόγου είναι στις 420 μονάδες βάσης. Και τα διεθνή επιτόκια, δυστυχώς, παίρνουν πάλι την ανηφόρα». Πλέον, με τα επιτόκια σε επίπεδα του 2006 και τη χώρα να έχει βγει στις αγορές με μεγάλη επιτυχία, ισχυρίζεται ότι οι αποδόσεις πέφτουν γιατί οι αγορές προεξοφλούν νίκη της ΝΔ. Μας λέει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης ότι από τον Δεκέμβρη έως σήμερα αυτό που άλλαξε είναι ότι οι αγορές βλέποντας τη σταθερή μείωση της διαφοράς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ άρχισαν να προεξοφλούν την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ