«Απεργία – λούφα» χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Απεργία – λούφα» χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ï õðïõñãüò ÁíÜðôõîçò êáé Åðåíäýóåùí Óðõñßäùí - ¢äùíéò ÃåùñãéÜäçò ðñïóÝñ÷åôáé óôï ðñþôï õðïõñãéêü óõìâïýëéï óôç ÂïõëÞ, ÔåôÜñôç 10 Éïõëßïõ 2019. ÊÜèå õðïõñãüò, óôï óçìåñéíü õðïõñãéêü óõìâïýëéï, èá ðáñáëÜâåé Ýíáí öÜêåëï ìå ôïí åîáìçíéáßï ó÷åäéáóìü ôïõ ôïìÝá åõèýíçò ôïõ, óýìöùíá ìå êõâåñíçôéêÝò ðçãÝò. Óôïí öÜêåëï èá ðåñéãñÜöïíôáé ëåðôïìåñþò ïé óõãêåêñéìÝíïé óôü÷ïé ðïõ èá ðñÝðåé íá åðéôåõ÷èïýí áíÜ õðïõñãåßï ìÝ÷ñé ôïí ÄåêÝìâñéï êáé ï ôñüðïò ôçò áîéïëüãçóçò êÜèå êõâåñíçôéêÞò äñÜóçò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Επώδυνο» για τους «επαγγελματίες συνδικαλιστές» χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης το μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις απεργίες.

«Τρεις κι ο κούκος ήταν η χθεσινή συμμετοχή στην απεργία» σχολίασε σήμερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος και στο μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την προκήρυξη απεργίας που προβλέπεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

«Κλείνει δύο ώρες το κέντρο, μαγαζιά δεν κάνουν τζίρο, άνθρωποι που μπορεί να έχουν ανάγκες κολλάνε στην κίνηση… δεν πρέπει να μας προβληματίσει αυτό; Έκλεισε το κέντρο μόνο» σημείωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Αν υπήρχε οργή της κοινωνίας κατά ενός μέτρου της κυβέρνησης, δεν θα ήταν στο δρόμο πολλοί; Πρόκειται για απεργία – λούφα με 150 ανθρώπους στο δρόμο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε δε ως «παραμύθια» τα περί αντεργατικής κυβέρνησης Μητσοτάκη και αναφέρθηκε στην καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την οποία το  50%+1 των εργαζομένων σε μια επιχείρηση θα πρέπει να ψηφίζει για την κήρυξη απεργίας.

«Στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο έχει προστεθεί κομμάτι πολύ επώδυνο για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές με καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την οποία το  50%+1 των εργαζομένων σε μια επιχείρηση θα πρέπει να ψηφίζει για την κήρυξη απεργίας… Γιατί είναι αντιδημοκρατικό για την απεργία να αποφασίζει το 50%+1 και όχι τα μέλη του ΔΣ;» διερωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.