Απεργία στο Χόλιγουντ: Δεν συμφώνησαν οι ηθοποιοί με τα στούντιο – «Πολύ μεγάλο το χάσμα»

Απεργία στο Χόλιγουντ: Δεν συμφώνησαν οι ηθοποιοί με τα στούντιο – «Πολύ μεγάλο το χάσμα»
epa10761180 A protester wears a t-shirt reading 'Netflix and ChillE Not Without my Skill' as SAG-AFTRA (Screen Actors Guild - American Federation of Television and Radio Artists) members demonstrate with members of the WGA (Writers Guild of America) in front of Netflix headquarter in Los Angeles, California, USA, 21 July 2023. SAG-AFTRA enters its second week of protests following negotiation failures between SAG-AFTRA and AMPTP. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Οι συζητήσεις δεν μας οδηγούν πλέον προς μια παραγωγική κατεύθυνση», ανέφερε η AMPTP.

Οι διαπραγματεύσεις στο Χόλιγουντ μεταξύ της SAG-AFTRA, του σωματείου των ηθοποιών και των στούντιο του Χόλιγουντ έχουν ανασταλεί, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP).

«Μετά από ουσιαστικές συζητήσεις, είναι σαφές ότι το χάσμα μεταξύ της AMPTP και της SAG-AFTRA είναι πολύ μεγάλο και οι συζητήσεις δεν μας οδηγούν πλέον προς μια παραγωγική κατεύθυνση», ανέφερε η AMPTP σε σύντομη δήλωσή της.

Πάνω από 160.000 συνδικαλιστικά μέλη της SAG-AFTRA άρχισαν να απεργούν στις 14 Ιουλίου, συμμετέχοντας στην απεργία των συγγραφέων που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου.

Τα αιτήματα των δύο συνδικάτων προέκυψαν από ζητήματα που προκάλεσε η άνοδος του streaming, συμπεριλαμβανομένων των συντομότερων τηλεοπτικών σεζόν, καθώς και των μικρότερων και χαμηλότερων πληρωμών, σύμφωνα με το businessinsider.com.

Οι απεργίες έπληξαν σκληρά το Χόλιγουντ, διακόπτοντας την παραγωγή σχεδόν όλων των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, συμπεριλαμβανομένων εκπομπών υψηλού προφίλ, όπως η πέμπτη και τελευταία σεζόν της σειράς Stranger Things του Netflix και η σειρά Blade της Marvel.

Υπενθυμίζεται πως το σωματείο των σεναριογράφων (Writer’s Guild of America) κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία με τα στούντιο του Χόλιγουντ στις 24 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη του σωματείου υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: businessinsider.com