Απεβίωσε ο Πρίγκιπας Φίλιππος σε ηλικία 99 ετών

Απεβίωσε ο Πρίγκιπας Φίλιππος σε ηλικία 99 ετών
epa08474599 (FILE) - Britain's Prince Philip, the Duke of Edinburgh meets war veterans at the field of remembrance at Westminster Abbey in London, Britain, 08 November 2012 (reissued 09 June 2020). Prince Philip, Duke of Edinburgh will turn 99 on 10 June 2020. He has retired from official duties in 2017. EPA/ANDY RAIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την είδηση ανακοίνωσε πριν λίγο το Παλάτι.

O Πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε σήμερα σε ηλικία 99 ετών, ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη Βασίλισσα για 73 χρόνια κ πέθανε στο Κάστρο του Windsor σήμερα το πρωί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου πέρασε τις τελευταίες μέρες της ζωής του στο Κάστρο του Windsor με τη σύζυγό του μετά από 28 ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο που είχε εισαχθεί στα μέσα Φεβρουαρίου με λοίμωξη, ενώ ταλαιπωρούνται και από μία προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε το θάνατο του συζύγου της το μεσημέρι αναφέροντας: «Με βαθιά θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότητα η Βασίλισσα ανακοινώνει το θάνατο του αγαπημένου συζύγου της, του Πρίγκιπα Φίλιππου, του Δούκα του Εδιμβούργου.

«Πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί στο Κάστρο Windsor Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω. Η Βασιλική Οικογένεια ενώνεται με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να πενθήσει την απώλεια του».

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο πιο μακροχρόνιος σύζυγος βασίλισσας στη βρετανική ιστορία.