Απεβίωσε ο πρόεδρος της LG – Βρισκόταν επί 23 έτη στο «τιμόνι» της εταιρείας

Απεβίωσε ο πρόεδρος της LG – Βρισκόταν επί 23 έτη στο «τιμόνι» της εταιρείας
epa05228492 A man walks past LG logo during the product launching of LG G5 in Taipei, Taiwan, 24 March 2016. The LG G5 lineups and accessories is expected to be release in the global market on the first week of April 2016. EPA/RITCHIE B. TONGO

Τον 73χρονο Κoo Bon-moo που μεταμόρφωσε τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία σε παγκόσμιο κολοσσό, αναμένεται να διαδεχθεί ο γιος του.

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 73 ετών ο Koo Bon-moo, πρόεδρος της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας της Νότιας Κορέας, ο οποίος μεταμόρφωσε την LG από μια παραγωγό φτηνών συσκευών σε παγκόσμια υπερδύναμη στον κλάδο της τεχνολογίας.

Τον Koo, που ήταν άρρωστος τον τελευταίο χρόνο, αναμένεται να διαδεχθεί ο υιοθετημένος γιος του, Koo Kwang-mo. Η υποψηφιότητα του 40χρονου για την προεδρία στην εταιρεία τέθηκε την Πέμπτη και αναμένεται η έγκριση των μετόχων στις 29 Ιουνίου.

Στα 23 έτη από τότε που ο Koo έγινε πρόεδρος, οι πωλήσεις του LG Group αυξήθηκαν περισσότερες από πέντε φορές, αγγίζοντας τα 148 δισ. δολάρια το 2017. Οι διεθνείς πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά δέκα φορές την ίδια περίοδο.