Απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή – Παραίτηση Στύλιου ζητά ο Σαμαράς

Απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή – Παραίτηση Στύλιου ζητά ο Σαμαράς

Πρωταγωνιστές ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη - Την παραίτηση του υφυπουργού ζητάει ο πρωθυπουργός.

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή ανάμεσα στον υφυπουργό Παιδείας Γιώργο Στύλιο και τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Η κα Κανέλλη, κατηγόρησε τον κ. Στύλιο ότι εμφανίζεται σαν άλλη Μαρία Αντουανέτα αναφερόμενη στο γεγονός ότι το υπουργείο μοιράζει ένα φρούτο την ημέρα στους μαθητές.

Η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τον υποσιτισμό του μαθητικού πληθυσμού που γινόταν στην Ολομέλεια βγήκε εκτός ορίων όταν ο υφυπουργός Παιδείας επέλεξε ένα χοντροκομμένο τρόπο να απαντήσει στην κυρία Κανέλλη.

«Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη. Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης» είπε προς τη βουλευτή του Κομμουνιστικό Κόμματος ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος.

Η απάντηση της κ. Κανέλλη ήταν: «Κασιδιάρης ήσουν πάντα».

Αναλυτικά ο διάλογος είχε ως εξής:

Γ. Στύλιος: Δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό με τους συμμαθητές μου και δεν δέχομαι κυρία Κανέλλη να μου κάνετε μάθημα εσείς. Δεν έχετε μεγαλώσει εκεί που μεγάλωσα εγώ. Δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές. Λοιπόν και δεν ήμουν ευνοημένος. Σας αρέσει, σας εκφράζει η ένταση κυρία Κανέλλη. Κυρία
Κανέλλη η ένταση όπου εσείς…

Λ. Κανέλλη: Αρνούμαι να ακούσω την απάντησή σας. Σας κόβω στις εξετάσεις. Που ήρθατε με το προσωπικό σας παράδειγμα να μιλήσετε για τα παιδιά που πεινάνε στην Ελλάδα…

Γ. Στύλιος: Κύριε πρόεδρε και κυρία Κανέλλη, τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. Τις εξετάσεις… (σ.σ. φωνές από το έδρανο της κ. Κανέλλη). Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό…

Λ. Κανέλλη: Παρακαλώ…

Γ. Στύλιος: θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη. Δεν θα γίνω Κασιδιάρης όμως. Γιατί έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον Αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε ημέρα. Και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική. Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε αλλά η προσωπική σας δεν με απασχολεί. Εγώ μίλησα για προγράμματα…

Γ. Κανέλλη: Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη, Κασιδιάρη ή ήταν από μόνος του; Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δε ντρέπεσαι…Σα δεν ντρέπεσαι!

Γ. Στύλιος: Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στην ένταση και στα μεγάλα λόγια.

Λ. Κανέλλη: …. (Διαμαρτυρίες)

Ι. Δριβελέγκας (προεδρεύων): Να ντρέπομαι εγώ; Εσείς που διακόπτετε και δεν περιμένετε την απάντηση. Ορίστε μας. Κι εσείς κύριε υπουργέ τι εκφράσεις είναι αυτές; Ήθελε να αποχωρήσει, ας αποχωρήσει.

Γ. Στύλιος: Μπορούσατε να κλείσετε το μικρόφωνο κύριε πρόεδρε (σ.σ. για Κανέλλη).
Αμέσως μετά η κ. Κανέλλη κατευθύνθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, τον οποίο ενημέρωσε για το επεισόδιο και ζήτησε την παρέμβασή του.

Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτήρισε απαράδεκτη της συμπεριφορά του κ. Στύλιου, ζητώντας «συγνώμη» από την κ. Κανέλλη και το κόμμα της.

Μάλιστα, λίγο προτού ο πρόεδρος της Βουλής λάβει μέρος στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι θα ζητήσει συγνώμη εξ ονόματος της Διάσκεψης των Προέδρων και θα εκφράσει τη συμπαράστασή του στην κ. Κανέλλη.

Από τη πλευρά του ο κ. Στύλιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους ζήτησε συγνώμη, λέγοντας πως δεν ήθελε να θίξει την κ.α Κανέλλη. Αναγνώρισε “λεκτικές υπερβολές” κατά την απάντησή του στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη και είπε:

«Οι εντάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε λεκτικές υπερβολές. Προφανώς, δεν ήθελα να θίξω την κ. Κανέλλη και της ζητώ συγγνώμη. ‘Ηταν λάθος η αναφορά στο όνομα του κ. Κασιδιάρη και στις συμπεριφορές του, τις οποίες καταδικάζω».

Σημειώνεται ότι η προκλητική δήλωση του κ. Στύλιου προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών καθώς όλοι θυμούνται τον Ηλία Κασιδιάρη να χτυπά τη Λιάνα Κανέλλη σε απ’ ευθείας τηλεοπτική μετάδοση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο Σαμαράς ζήτησε την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας
Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του υφυπουργού, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο, δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει επίσης τη φραστική επίθεση του υφυπουργού Παιδείας κατά της Λιάνας Κανέλη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία “συγνώμη” δεν μπορεί να τις ξεπλύνει».

Την «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη» στάση του Γιώργου Στύλιου, απέναντι σε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, καταδίκασε απερίφραστα και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα και με την οποία καλούσε τον πρωθυπουργό «να αποδοκιμάσει έμπρακτα τη συμπεριφορά του μέλους της κυβέρνησης και βουλευτή της ΝΔ». Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά καθ’ υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας που πλήττει κατάφωρα το κύρος του Κοινοβουλίου.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται, θεωρώντας ότι πρέπει όλοι από τη θέση τους να συμβάλουν στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και των αρχών του Κοινοβουλευτισμού», σημειώνει.

 

Πηγή βίντεο: news247.gr