Από καθηγητής μαθηματικών …. εκατομμυριούχος

Από καθηγητής μαθηματικών …. εκατομμυριούχος

O Rob Percival παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα που κοστίζουν χρυσάφι!

Ανέκαθεν οι θετικές επιστήμες έχαιραν μιας προνομιακής θέσης έναντι των θεωρητικών σπουδών, χάρη στην ικανότητά τους να φέρνουν άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα και υψηλές οικονομικές απολαβές για τους διδάσκοντες. Πράγματι, ενώ οι μαθηματικοί διδάσκουν σε μαθητές και φοιτητές τα εργαλεία που θα τους εξασφαλίσουν την αναρρίχηση στον επαγγελματικό στίβο και την απόκτηση περισσότερων χρημάτων, λίγοι είναι εκείνοι που με την ιδιότητα του καθηγητή πληρώνονται αδρά για τις υπηρεσίες τους. Κακά τα ψέματα το επάγγελμα του καθηγητή δεν θεωρείται προσοδοφόρο αφού προσφορά και ζήτηση είναι εξίσου υψηλές.

Η ιστορία που ακολουθεί μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή. Ο 34χρονος μαθηματικός Rob Percival παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα, ωστόσο, τα χρήματα που έβγαζε δεν επαρκούσαν για να εξασφαλίσουν μια άνετη ζωή στον ίδιο και την οικογένειά του.

Γνωρίζοντας ότι η διαφοροποίηση τόσο στον τρόπο εκμάθησης, όσο και στην ποιότητα της προσφερόμενης γνώσης, θα ήταν τα στοιχεία που θα αύξαναν την πελατεία του, ο Rob επεξεργαζόταν για αρκετό χρονικό διάστημα εναλλακτικούς τρόπους παράδοσης ιδιαίτερων μαθημάτων προγραμματισμού σε παιδιά. Η βασική ιδέα ήταν πώς θα μπορούσε κανείς να αναπτύξει τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, με τη δημιουργία του Eco Web Hosting να αποτελεί το όχημα υλοποίησής της.

Για τρεις μήνες ο Rob είχε αφοσιωθεί πλήρως στο όνειρό του και τον Ιούνιο του 2014 είχε τα πρώτα απτά αποτελέσματα, όταν ανέβασε στο διαδίκτυο μια ολοκληρωμένη σειρά μαθημάτων 30 ωρών, αξίας 199 δολαρίων που αφορούσε στην ανάπτυξη ιστοσελίδων στο διαδίκτυο. Δυστυχώς για τον ίδιο στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκε μόνο ένας πελάτης. Όμως ο Rob δεν το έβαλε κάτω. Η επόμενη κίνησή του ήταν να παρέχει για μικρό χρονικό διάστημα τις υπηρεσίες του εντελώς δωρεάν.

Αμέσως είδε να εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον και να αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των μαθητών του. Περίπου 4.000 άνθρωποι είχαν επισκεφτεί το Eco Web Hosting. Αφού λοιπόν η δουλειά του πήρε την προβολή και την έκθεση που χρειαζόταν, αποσπώντας παράλληλα θετικές κριτικές, ο Rob έκρινε πως ήταν η ώρα να επαναφέρει τα μαθήματα στην αρχική τους τιμή. Τα έσοδα άγγιξαν τον πρώτο μήνα τις 15.000 δολάρια, με το εν λόγω ποσό να διπλασιάζεται τον επόμενο μήνα και τον αμέσως επόμενο να εκτοξεύεται στις 50.000 δολάρια.

Ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων δεν άργησε να ξεκινήσει. Ο Rob τον Σεπτέμβριο ανέλαβε να διδάξει τη γλώσσα προγραμματισμού Swift της Apple, και κέρδισε 200.000 δολάρια. Έκτοτε το μηνιαίο εισόδημά του είναι σταθερό στις 150.000 δολάρια, καθόλου άσχημο για έναν καθηγητή μαθηματικών!

Κάνοντας τους σχετικούς υπολογισμούς, από τους τέσσερις κύκλους μαθημάτων που έχει δημιουργήσει ο Rob, έχει διδάξει σχεδόν σε 125.000 φοιτητές και έχει κερδίσει σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων τα καθαρά έσοδα αγγίζουν τα 1 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Ο καθηγητής των χιλίων δολαρίων την ώρα