Από ποια εταιρεία η Apple ζητάει ένα δισ. δολάρια ως αποζημίωση

Από ποια εταιρεία η Apple ζητάει ένα δισ. δολάρια ως αποζημίωση
Photo:

Η εταιρεία δεν είχε άλλη επιλογή από το να μηνύσει την Qualcomm, δήλωσε ο Τιμ Κουκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία δεν είχε «άλλη επιλογή» από το να μηνύσει την κατασκευάστρια εταιρεία μικροκυκλωμάτων Qualcomm, ζητώντας 1 δισεκατομμύριο δολάρια ως αποζημίωση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πιθανότητες διευθέτησης του θέματος εκτός δικαστηρίων είναι ισχνές.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer επικαλούμενη δηλώσεις του CEO της Apple, ο Κουκ είχε εξοργιστεί επειδή η Qualcomm επέμενε να διεκδικεί τα δικαιώματα τεχνολογιών τις οποίες δεν είχε αναπτύξει η ίδια. Πρόσθεσε επίσης ότι η Apple πιστεύει πως η Qualcomm έχει παρακρατήσει πληρωμές ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της εταιρείας με θέμα τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, ο Κουκ ερωτήθηκε σχετικά με το λόγο για τον οποίο κίνησε τις νομικές διαδικασίες εναντίον της εταιρείας, δεδομένου ότι το 2012 είχε δηλώσει ότι «απεχθάνεται τις μηνύσεις».

«Δεν μου αρέσουν οι μηνύσεις. Και για τον λόγο αυτόν εάν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να διευθετηθεί το θέμα θα ήταν καλό, ωστόσο σε αυτή τη φάση δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Κουκ. «Πιστεύω ότι θα πάρει κάποιο χρόνο, αλλά νομίζω ότι στο τέλος θα επικρατήσει η κοινή λογική και τα δικαστήρια θα δουν την υπόθεση για αυτό που είναι».

Από την πλευρά της η Qualcomm έχει απορρίψει τις κατηγορίες, με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας να υποστηρίζει ότι «οι ισχυρισμοί της Apple είναι αβάσιμοι».

Διαβάστε σχετικά:

Η Apple των ρεκόρ: Κέρδη μαμούθ 17,8 δισ. δολαρίων σε ένα μόνο τρίμηνο