Αποδείξεις για λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας – Τζιχαντιστών δίνουν οι Ρώσοι

Αποδείξεις για λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας – Τζιχαντιστών δίνουν οι Ρώσοι
A Whiting Petroleum Co. pump jack pulls crude oil from the Bakken region of the Northern Plains near Bainville, Mont. on Nov. 6, 2013. A sharp rise in domestic oil production from the Bakken and other parts of the U.S. has led to a dramatic increase in crude shipments by rail due to limited pipeline capacity. (AP Photo/Matthew Brown)

Bίντεο από την παράνομη μεταφορά πετρελαίου από τον ISIS στην Τουρκία, υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή του και δημοσιεύει το Russia Today.

Περισσότερα από 12.000 βυτιοφόρα και φορτηγά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, υποστηρίζουν ότι έχουν απαθανατίσει από αέρος οι Ρωσικές υπηρεσίες.

Όπως δημοσιεύει το Russia Today, το βιντεοσκοπημένο υλικό και οι αεροφωτογραφίες αποδεικνύουν την παράνομη συναλλαγή της Τουρκίας με το Ισλαμικό κράτος, με την προμήθεια πετρελαίου.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα οχήματα στην περιοχή Zakho, σημείο από όπου περνά το πετρέλαιο από το Ιράκ και τη Συρία προς την Τουρκία.

Τις πληροφορίες αυτές έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατηγός Sergey Rudskoy.

Ρωσία: 5.240 ρωσικές έξοδοι στη Συρία από τις 30 Σεπτεμβρίου

Η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει 5.240 εξόδους στη Συρία από τότε που άρχισε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη χώρα αυτή στις 30 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων 189 εξόδων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε μια μόνον ημέρα, την Πέμπτη, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας σήμερα.

Εξάλλου τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη μεγάλης ακτίνας δράσης πραγματοποίησαν 145 εξόδους από τις 30 Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα ο υποστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι.

Πηγή: news247.gr