Αποφασίστηκε ομόφωνα η αποβολή της Χρυσής Αυγής

Αποφασίστηκε ομόφωνα η αποβολή της Χρυσής Αυγής
Βουλευτές ψηφίζουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α’ 85), στην ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Τον προσωρινό αποκλεισμό των βουλευτών-μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από τη σημερινή και αυριανή συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής.

Τον αποκλεισμό των βουλευτών-μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Ολομέλεια.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι, έπειτα από αναλυτική συζήτηση στην οποία μπορεί οποιοσδήποτε να προστρέξει στα πρακτικά και έπειτα από εισήγησή του, η Διάσκεψη των Προέδρων, με ομοφωνία, αποφάσισε να προτείνει στην Ολομέλεια τον αποκλεισμό της συμμετοχής των βουλευτών-μελών της Χρυσής Αυγής από τις δύο συνεδριάσεις της ολομέλειας επί του πολυνομοσχεδίου.

Η απόφαση της Διάσκεψης ελήφθη με ομοφωνία, αφού υπήρξε αντίκρουση της σχετικής πρότασης από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στη Διάσκεψη, από την οποία στην συνέχεια αποχώρησε. Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό (άρθρο 81) οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις ενδεχόμενες ονομαστικές ψηφοφορίες με τις οποίες θα κλείσει η διαδικασία, όχι στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο.

«Έχει γίνει απολύτως σαφές από τη συζήτηση, η οποία έγινε στις συνεδριάσεις των επιτροπών, χθες και προχθές, και από την αντίστοιχη συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων χθες, ότι τόσο η απόφαση των επιτροπών με την οποία δεν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όσο και η προτεινόμενη σήμερα προς την Ολομέλεια απόφαση, που αφορά το σύνολο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τεκμηριώνεται από την πλήρη κάλυψη, η οποία δόθηκε, μετά το πέρας όλων θλιβερών και αντιδημοκρατικών πράξεων, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, εκ μέρους όλης της παράταξης.

Δυστυχώς τέτοιας πρωτοφανούς έκτασης συμβάν, δεν είναι μεμονωμένο με την ευθύνη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, και μάλιστα μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας του κοινοβουλίου, αλλά προστίθεται σε μια σειρά γεγονότων, την πρόσφατη πενταετία, που πέραν της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, αναφέρονται σε απειλές ή και πρακτικές βίας. Παρακαλώ πολύ και επειδή δεν πρέπει να καθυστερήσουμε τη δουλειά μας στο νομοσχέδιο, καλώ το Σώμα να συμφωνήσει επί της πρότασης δι΄ανατάσεως της χειρός» είπε ο Νίκος Βούτσης.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, καθώς η Χρυσή Αυγή δεν βρισκόταν στην αίθουσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ