Αποφυλακίζεται ο Όσκαρ Πιστόριους, 10 χρόνια μετά από τη δολοφονία της κοπέλας του

Αποφυλακίζεται ο Όσκαρ Πιστόριους, 10 χρόνια μετά από τη δολοφονία της κοπέλας του
Photo: AFP
Ο Πιστόριους πυροβόλησε τη Ρίβα Στέενκαμπ στο μπάνιο του σπιτιού του στην Πρετόρια, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013.

Ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους θα αποφυλακιστεί υπό όρους για τη δολοφονία της κοπέλας του στη Νότια Αφρική πριν από μια δεκαετία.

Υπενθυμίζεται πως ο Πιστόριους πυροβόλησε τη Ρίβα Στέενκαμπ στο μπάνιο του σπιτιού του στην πρωτεύουσα της χώρας, Πρετόρια, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, λέγοντας ότι την πέρασε για εισβολέα. Καταδικάστηκε για πρώτη φορά για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και φυλακίστηκε το 2014, αλλά μετά από μια σειρά εφέσεων η ποινή του επικυρώθηκε σε 13 χρόνια και πέντε μήνες.

Η αποφυλάκιση του Πιστόριους με αναστολή ισχύει από τις 5 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών της Νότιας Αφρικής.

Η απόφαση ελήφθη αφού αξιολογήθηκε «το προφίλ του και άλλο υλικό που υποβλήθηκε», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Παρασκευή, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Ο Πιστόριους θα υπόκειται σε επιτήρηση σύμφωνα με τους όρους αναστολής μέχρι τη λήξη της ποινής του.

Ο ίδιος κέρδισε έξι χρυσά παραολυμπιακά μετάλλια και ήταν ο πρώτος δρομέας με διπλά ακρωτηριασμένο σώμα που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Λονδίνο το 2012.

Γεννήθηκε χωρίς περόνη και στα δύο πόδια, τα οποία ακρωτηριάστηκαν κάτω από το γόνατο όταν ήταν 11 μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com