Απογειώθηκαν τα κέρδη των αεροπορικών καυσίμων της SHELL & MOH 

Απογειώθηκαν τα κέρδη των αεροπορικών καυσίμων της SHELL & MOH 
epa07372055 (FILE) - An Airbus A380 named 'Munich' of Lufthansa arrives at Munich Airport, Bavaria, Germany, 17 March 2018 (reissued 15 February 2019). Airbus has announced that it will shut down production of the A380 plane due to weaker than expected demand. The A380 is the world's largest passenger airplane. EPA/LUKAS BARTH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πέρυσι ο κύκλος εργασιών της σε επίπεδο ομίλου αυξήθηκε κατά 223% στα 657,251 εκατ. ευρώ 

Η ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας έχει άμεσο αντίκτυπο και στις επιδόσεις της Shell & MOH ΑΕ Αεροπορικών Καυσίμων που ελέγχεται από τη Shell Overseas Ltd (51%) και τη Μότορ Όιλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε (49% μέσω της θυγατρικής Εταιρείας Coral Α.Ε. πρώην Shell Hellas A.E.).

Πέρυσι ο κύκλος εργασιών της σε επίπεδο ομίλου αυξήθηκε κατά 223% στα 657,251 εκατ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη να ξεπερνούν τα 15,237 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 227%.

Η εταιρεία ακολουθεί τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της τουριστικής αγοράς, με στόχο τα μεγέθη να υπερβούν τα αντίστοιχα του 2019. Η θυγατρική εταιρεία “Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria EOOD”, εστιάζει σε πιο κερδοφόρους πελάτες με ανάλογη αύξηση του μικτού περιθωρίου, συνεχίζοντας την προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών δαπανών.

Αναφορικά με την προστασία των ταμειακών ροών, ο όμιλος και η εταιρεία εξετάζουν όλους τους παράγοντες που συμβάλλουν στη διατήρηση επαρκούς κεφαλαίου κίνησης, στον εντοπισμό περιοχών εξοικονόμησης κόστους καθώς και στην αναπροσαρμογή του επενδυτικού πλάνου χωρίς να επηρεάσουν αρνητικά την επιτυχή δραστηριοποίηση της εταιρείας και του ομίλου βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου και της Εταιρείας, το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων είναι μεταβλητό και συνδεδεμένο με τα έσοδα από τις πραγματοποιθείσες πωλήσεις. Αυτό το μοντέλο συμβάλλει στη διατήρηση των εξόδων σε σχετικά χαμηλό επίπεδο, επιτρέποντας στον όμιλο και την εταιρεία να διαχειριστούν καλύτερα τις όποιες επιπτώσεις στην κερδοφορία τους.

Σε ό,τι αφορά τη διανομή μερίσματος, η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που έλαβε χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022 ενέκρινε την διανομή μερίσματος από κέρδη προηγούμενων χρήσεων συνολικού ποσού 4,2 εκατ. ευρώ (είχε ήδη διανεμηθεί προμέρισμα στο 2021 ποσού 3,1 εκατ. ευρώ). Επιπρόσθετα, το διοικητικό συμβούλιο στις 10 Οκτωβρίου του 2022 ενέκρινε τη διανομή προμερίσματος από τα κέρδη του 2022, συνολικού ποσού 7 εκατ. ευρώ η καταβολή του οποίου πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: