«Απογειώθηκε» η μετοχή της Nintendo μετά το «ναι» στο mobile gaming

«Απογειώθηκε» η μετοχή της Nintendo μετά το «ναι» στο mobile gaming

Τεράστια άνοδο για τις μετοχές της ιαπωνικής εταιρείας στην αγορά της Νέας Υόρκης και μεγάλη αισιοδοξία για τόνωση των πωλήσεων του Wii U.

Η είδηση για το νέο μεγάλο βήμα της Nintendo και την είσοδό της στον τομέα του mobile gaming έφερε ήδη τα πρώτα, εντυπωσιακά, αποτελέσματα. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, η μετοχή της ιαπωνικής εταιρείας εκτοξεύθηκε κατά 24% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, η Nintendo είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει κατά 1,4% στην αγορά του Τόκιο, αν και η είδηση ανακοινώθηκε επίσημα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του ιαπωνικού χρηματιστηρίου.

Η απόφαση της ιαπωνικής εταιρείας να εγκαταλείψει τις πάγιες αντιρρήσεις της για την αγορά του mobile gaming αναμένεται να τονώσει ακόμα περισσότερο τη μετοχή της, η οποία έχει κατρακυλήσει κατά 80% από το 2007, ως αποτέλεσμα αυτής της άρνησης.

Η Nintendo αποφάσισε να συνεργαστεί με την εταιρεία ανάπτυξης online εφαρμογών παιχνιδιών DeNA, αγοράζοντας παράλληλα το 10% των μετοχών της. Η συμφωνία δεν σημαίνει πως τα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια της Nintendo θα μεταφερθούν αυτόματα στο iOS και το Android. Ωστόσο, γνωστοί ήρωες όπως ο Mario και ο Donkey Kong ενδέχεται να εμφανιστούν σύντομα σε νέες περιπέτειες.

Η κίνηση αναμένεται να τονώσει, επίσης, την αγορά της κονσόλας όγδοης γενιάς Wii U, η οποία παραμένει στην τρίτη θέση των προτιμήσεων πίσω από το Xbox One της Microsoft και το PlayStation 4 της Sony. Οι συνολικές πωλήσεις του Wii U πλησιάζουν τα 9,2 εκατομμύρια συσκευές.

Ο τομέας του mobile gaming αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς του διαδικτυακού εμπορίου, με το μέγεθος της αγορά του να υπολογίζεται στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια.  Σύμφωνα με έρευνα της NDP Group, το 2014 ο μέσος χρήστης smartphone και tablet σπατάλησε 3 ώρες την ημέρα παίζοντας παιχνίδια στην συσκευή του.