Αποκάλυψη Γιούνκερ: Απόφαση της ελληνική κυβέρνησης η πώληση δανείων σε ξένα funds

Αποκάλυψη Γιούνκερ: Απόφαση της ελληνική κυβέρνησης η πώληση δανείων σε ξένα funds
European Commission President-elect Jean-Claude Juncker unveils the list of the new European Commissioners during a press conference in Brussels, on September 10, 2014. AFP PHOTO /JOHN THYS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της Κομισιόν προχώρησε σε μια δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί.

Αποκλειστική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν η πώληση κόκκινων δανείων σε ξένα funds, όπως είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αναλυτικά η απάντηση του Γιούνκερ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1:

«Σε απάντηση του ερωτήματος σας σχετικά με το αν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν επιβάλλει στις ελληνικές αρχές ως προαπαιτούμενο, τη μη νομοθέτηση του δικαιώματος του οφειλέτη και του εγγυητή να συμμετάσχουν στη διαδικασία που συνδέεται με την αγορά και πώληση του δανείου τους και του δικαιώματος να παρουσιάσουν προσφορά και από μέρους των ίδιων, σας ενημερώνω ότι δεν ισχύει καμία τέτοια περίπτωση.

Οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία της σύνταξης, τόσο της αρχικής όσο και της αναθεωρημένης έκδοσης του νόμου 4354/2015 και στο έργο τους αυτό δεν αντιμετώπισαν κανένα εκ προοιμίου περιορισμό όπως αυτόν που αναφέρετε στο ερώτημα σας και πράγματι ούτε συζητήθηκε κάτι τέτοιο σε κανένα στάδιο της νομοθετικής διαδικασίας».