Αποκαλυπτήρια για το iOS15 της Apple- Aναβαθμίζεται FaceTime και iMessage

Αποκαλυπτήρια για το iOS15 της Apple- Aναβαθμίζεται FaceTime και iMessage
This handout image obtained June 7, 2021 courtesy of Apple Inc. shows Apple CEO Tim Cook greeting millions of developers around the world at Apple Park in Cupertino, California. - Apple kicked off its digital-only annual Worldwide Developer Conference on Monday where it unveiled the iOS 15, iPadOS 15, macOS 12 and watchOS 8. (Photo by Brooks Kraft / Apple Inc. / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /APPLE INC./HANDOUT " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Photo: AFP
Η Apple αποκάλυψε, κατά την ετήσια εκδήλωση WWDC τη Δευτέρα, το iOS 15, τη νεότερη έκδοση για το λειτουργικό σύστημα των iPhone, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του έτους.

Οι αναβαθμίσεις της Apple για το iPhone έχουν ως στόχο να καταστήσουν το FaceTime ακόμα πιο ανταγωνιστικό στον “κόσμο των τηλεδιασκέψεων”, ενώ θα προσθέσουν νέα εργαλεία για μηνύματα και φωτογραφίες με σκοπό να ενθαρρυνθεί η μεγαλύτερη ανταλλαγή υλικού μεταξύ χρηστών.

Η Apple αποκάλυψε, κατά την ετήσια εκδήλωση WWDC τη Δευτέρα, το iOS 15, τη νεότερη έκδοση για το λειτουργικό σύστημα των iPhone, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του έτους.

Η πρώτη αλλαγή σχετίζεται με την εφαρμογή FaceTime. Αρχικά, η Apple εισάγει τα FaceTime Links, δηλαδή URLs που δημιουργούνται και χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε για να μπει σε μια βιντεοκλήση, είτε είναι σε iPhone είτε σε Android είτε σε browser υπολογιστή. Εν ολίγοις, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν χρήστες του διαδικτύου που δεν διαθέτουν Mac ή άλλες συσκευές Apple.

Επιπλέον, η κάμερα της συσκευής θα επεξεργάζεται την εικόνα με χρήσιμες λειτουργίες για βιντεοκλήσεις (όπως το θόλωμα του παρασκηνίου), ενώ και το περιβάλλον ανανεώνεται.

Αυτές οι αναβαθμίσεις καθιστούν το FaceTime πιο ανταγωνιστικό έναντι πλατφορμών όπως η Zoom Video Communications και Teams της Microsoft, οι οποίες είδαν αλματώδη χρήση τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας μεταξύ των ανθρώπων που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με φίλους και να υλοποιήσουν επαγγελματικές συναντήσεις εξ αποστάσεως.

Η Apple βελτιώνει επίσης τις ρυθμίσεις ήχου στο FaceTime, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν να αποκλείσουν τους θορυβώδεις ήχους του περιβάλλοντος ή εναλλακτικά να επιλέξουν ένα ευρύτερο ηχητικό προφίλ που αποτυπώνει καλύτερα όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Η εταιρεία θα φροντίσει ώστε όσοι συμμετέχουν σε μια κλήση FaceTime να μπορούν να παρακολουθούν περιεχόμενο μαζί με συγχρονισμένο τρόπο. Θα χρησιμοποιηθούν εγγενείς εφαρμογές, όπως το Apple TV+, αλλά και με τρίτους που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν αξιοποιώντας μια διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API). Το DIS της Walt Disney  και το T της AT&T Inc. είναι μεταξύ των πρώτων συνεργατών.

Η εφαρμογή iMessage αναβαθμίζεται επίσης με σκοπό να ενθαρρύνει περισσότερο την ανταλλαγή υλικού και την κοινωνικοποίηση. Η Apple θα ενσωματώσει καλύτερα τους κοινόχρηστους συνδέσμους στην εφαρμογή News, ώστε οι χρήστες να μπορούν να διαβάζουν άρθρα από φίλους και να απαντούν όταν τελειώσουν την ανάγνωση. Η Apple θα ενσωματώσει επίσης τις λίστες αναπαραγωγής που μοιράζονται φίλοι μέσα στην εφαρμογή Apple Music.

Στην εφαρμογή φωτογραφιών, η Apple σχεδιάζει να διευκολύνει τους χρήστες ώστε να βλέπουν κοινές φωτογραφίες από ταξίδια και εκδηλώσεις μέσα στις βιβλιοθήκες τους και θα αναβαθμίσει την ενότητα εξατομικευμένων αναμνήσεων ώστε να περιλαμβάνει μουσική.

Η Apple επιτρέπει ήδη στους χρήστες του iPad να κρατούν χειρόγραφες σημειώσεις και στη συνέχεια να τις μετατρέπουν. Η εταιρεία σκοπεύει να εφαρμόσει παρόμοια τεχνολογία στην εφαρμογή Photos. Οι χρήστες θα μπορούν να σαρώνουν νέες και υπάρχουσες φωτογραφίες για κείμενο στο φόντο, όπως σημειώσεις σε έναν πίνακα ή αριθμούς τηλεφώνου εστιατορίου στο πλάι ενός κτιρίου. Στη συνέχεια, θα έχουν τη δυνατότητα να αντιγράψουν και να επικολλήσουν αυτό το κείμενο ή να ακολουθήσουν έναν σύνδεσμο για να καλέσουν τους αναγραφόμενους αριθμούς τηλεφώνου.

Η εφαρμογή Wallet θα φιλοξενήσει ένα ευρύτερο φάσμα ψηφιακών καρτών, όπως κάρτες-κλειδιά ξενοδοχείων. Η Hyatt Hotels θα αρχίσει να διαθέτει μια νέα λειτουργία κλειδιού δωματίου μέσα στην εφαρμογή Wallet της Apple από αυτό το φθινόπωρο.

Η εφαρμογή Maps θα ενσωματώσει αναβαθμίσεις επαυξημένης πραγματικότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας αναβάθμισης που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να βγαίνουν από στάσεις του μετρό, να σαρώνουν το περιβάλλον τους με τα τηλέφωνά τους και να βλέπουν οδηγίες για το πού να κατευθυνθούν στη συνέχεια.