Αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών η κυβέρνηση της Γαλλίας

Αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών η κυβέρνηση της Γαλλίας

«Σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό χαρακτήρισε τη νίκη του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» ο πρωθυπουργός Βαλς και προανήγγειλε φορολογικές μειώσεις.

«Πεπεισμένος ότι η Ευρώπη μπορεί να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της» εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς προσερχόμενος στη διευρυμένη σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά τη σαρωτική νίκη του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) στις γαλλικές ευρωεκλογές.

Κάνοντας λόγο για πολιτικό «σεισμό», ο νεοδιορισθείς Γάλλος πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα της επικεφαλής του FN Μαρίν Λεπέν για εκλογές, απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησης ή διάλυσης της Εθνοσυνέλευσης και εμφανίσθηκε αποφασισμένος για νέες φορολογικές μειώσεις.

«Δεσμεύθηκα σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία λόγω της πίστης προς την ευρωπαϊκή υπόθεση, διότι είμαι πεπεισμένος ότι η θέση της Γαλλίας είναι στην Ευρώπη. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη μπορεί να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της για να στηρίξει περισσότερο την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, κάτι που δεν κάνει εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Βαλς στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή του οδικού χάρτη: «Χρειάζεται χρόνος, και εγώ ζητώ χρόνο. Δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε την επαγρύπνηση, να αποποιηθούμε των ευθυνών μας, να αφήσουμε χώρο για την άκρα δεξιά».

«Δεν μπορούμε να παίζουμε εδώ και χρόνια με τη φορολογία για να αποφύγουμε την μείωση των δημοσίων δαπανών… Χρειάζονται νέες φορολογικές μειώσεις, κυρίως του φόρου εισοδήματος. Οι φόροι έχουν γίνει αβάσταχτοι για τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα», είπε ακόμη ο Βαλς.

«Η πενταετία πρέπει να ολοκληρωθεί. Δεν θα συμβάλουμε στην κρίση ταυτότητας, στην ηθική κρίση που διέρχεται η Γαλλία, με την αποσταθεροποίηση των εκλογών, με μία χώρα που δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί. Δεν έχουμε άλλη αποστολή από τη συνέχιση του έργου μας για την ανάκαμψη της χώρας. Εάν δεν το πράτταμε, δεν θα βρισκόμασταν στο ύψος των ευθυνών μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, χαρακτηρίζοντας ανησυχητική «τη μαζική αποχή των ψηφοφόρων του Σοσιαλιστικού Κόμματος».

Διαβάστε ακόμη:

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ευρώπη – Updates

Εκλογές στη Γαλλία ζητά η Λεπέν μετά τη νίκη στις Ευρωεκλογές

Ποσοστό-ρεκόρ για το «Εθνικό Μέτωπο» στη Γαλλία