Αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών η κυβέρνηση

Αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών η κυβέρνηση

Τι συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος στη συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη. 

Κατηγορηματικά απέκλεισε για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο εκλογών η κυβέρνηση. Αυτή τη φορά δηλώσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμάρα.
Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στις ΗΠΑ και αμέσως μετά την άφιξή του συναντήθηκε στο ξενοδοχείο που διαμένει με τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος στη συνεχεία αναχώρησε για την Αθήνα.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν αμοιβαία ενημέρωση ενώ συζήτησαν και τις εξελίξεις μετά τις συλλήψεις του γενικού γραμματέα και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αμέσως μετά την συνάντησή τους ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στους δημοσιογράφους απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο γενικών βουλευτικών εκλογών.

Διαβάστε ακόμη: Υπό κράτηση οι 20 συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι διερευνώνται οι συνταγματικές δυνατότητες για να αποφευχθούν ακόμη και οι περιφερειακές εκλογές σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής λόγω της καταχρηστικής άσκησης της δυνατότητας. Εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα προχωρήσουν σε ομαδική παραίτηση.

«Οι δημοκρατίες έχουν μηχανισμούς αυτοπροστασίας» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τη Δικαιοσύνη που είναι επίσης θεσμός προστασίας της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από την εξέλιξη που είχαν τα πράγματα καθώς όπως θύμισε εδώ και πολύ καιρό επέμενε στην δραστική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Άφησε όμως και αιχμή για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι βλέπει αμηχανία από την πλευρά της Κουμουνδούρου και το συνέδεσε με το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ήταν από τα κόμματα που αποδοκίμαζαν το μνημόνιο όπως άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που όμως θα περιλαμβάνει και διατάξεις ευρύτερα για την προστασία της Δημοκρατίας. Προς τούτο θα συναντηθεί σύντομα με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι προχωρά και η προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης που θα δοθεί στην δημοσιότητα με την νέα Σύνοδο της Βουλής.

Σαμαράς: «Θα τσακίσουμε την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου»

«Ιδιαίτερα σημαντική η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου»
Το ΠΑΣΟΚ αναφερόμενο στη συνάντηση Σαμαρά και Βενιζέλου, την χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική. Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, μεταξύ πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, για το θέμα της Χρυσής Αυγής υπάρχει απόλυτη συμφωνία και συνεννόηση.

Όπως επίσης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, άξονας της συμφωνίας των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου «είναι η διαφύλαξη της πολιτικής σταθερότητας και η απόλυτη απόρριψη κάθε ιδέας περί εκλογών» . Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησαν επίσης για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, κινητικότητα κοκ).

Η στάση της κυβέρνηση είναι απολύτως σταθερή και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές με στόχο ανάπτυξη και απασχόληση».