Αποκλειστικό: Ελάχιστες ως καμία οι πιθανότητες να «μπλοκάρει» η δόση

Αποκλειστικό: Ελάχιστες ως καμία οι πιθανότητες να «μπλοκάρει» η δόση

Αποδραματοποίηση των συζητήσεων από τους θεσμούς – Βλέπουν απλά «επικοινωνιακή διαχείριση» από την κυβέρνηση.

Ελάχιστες έως καμία πιθανότητες δίνουν πηγές των θεσμών στο ενδεχόμενο να «μπλοκάρει» η εκταμίευση της δόσης εξαιτίας των ζητημάτων που ανέκυψαν με τις «ουρές» στα προαπαιτούμενα. Οι πληροφορίες από το μέτωπο των δανειστών αποδραματοποιούν πλήρως το σκηνικό, καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, κανένα από τα θέματα που απομένει δεν είναι ικανό να δημιουργήσει πρόβλημα στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για προσπάθεια «επικοινωνιακής διαχείρισης» από την πλευρά της κυβέρνησης σχολιάζοντας ότι «πάντα υπάρχει λίγο δράμα πριν τη συμφωνία» και υποστηρίζουν ότι έχει κλείσει και το θέμα του ΕΚΑΣ, αλλά και των κόκκινων δανείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Στα επόμενα 24ωρα θα επιχειρηθεί να κλείσουν και το θέμα του ΑΔΜΗΕ, καθώς και των ειδικών μισθολογίων, αλλά και των συντάξεων που καταβάλλονται σε περίπτωση εργατικών ατυχημάτων, χωρίς να αποκλείεται και η διεξαγωγή EWG, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η κυβέρνηση «τρέχει» για να προλάβει να καταθέσει εφαρμοστικούς με τη μορφή τροπολογιών, ωστόσο, πηγές των θεσμών υποστηρίζουν πως ίσως ο χρόνος να μην είναι αρκετός και να φθάσουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Χωρίς να ανησυχούν ιδιαίτερα, εκτιμούν, πάντως, ότι η επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ, που θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να αντλήσουν φθηνότερη ρευστότητα, μάλλον μεταφέρεται για την επόμενη συνεδρίαση, εάν δεν έχουν ψηφιστεί τα μέτρα και δεν έχει οριστικά κλείσει και επισήμως η αξιολόγηση.