Απολύσεων συνέχεια: Νέο «τσεκούρι» της Google στις θέσεις εργασίας εντός του 2024

Απολύσεων συνέχεια: Νέο «τσεκούρι» της Google στις θέσεις εργασίας εντός του 2024
epa08150482 Sundar Pichai, Chief Executive Officer, Google and Alphabet, attends a panel session of the 50th annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, 22 January 2020. The meeting brings together entrepreneurs, scientists, corporate and political leaders in Davos under the topic 'Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World' from 21 to 24 January 2020. EPA/GIAN EHRENZELLER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παραμένει άγνωστο το πόσοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Sundar Pichai λέει ότι θα υπάρξουν περισσότερες απολύσεις στον τεχνολογικό κολοσσό το 2024.

«Αυτές οι καταργήσεις ρόλων δεν έχουν την κλίμακα των περσινών μειώσεων και δεν θα αγγίξουν κάθε ομάδα», δήλωσε ο Pichai στους εργαζόμενους την Τετάρτη, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που είδε ο Alex Heath του The Verge.

«Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις συναδέλφους και ομάδες να επηρεάζονται», πρόσθεσε ο Pichai.

Ο CEO της εταιρείας αναφερόταν στις περικοπές θέσεων εργασίας που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο. Η μητρική της Google, Alphabet, «έκοψε» περίπου το 6% των υπαλλήλων της, δηλαδή περίπου 12.000 εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πολλές από αυτές τις αλλαγές έχουν ήδη ανακοινωθεί, αν και για να είμαστε ειλικρινείς, ορισμένες ομάδες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν συγκεκριμένες “αποφάσεις κατανομής πόρων” κατά τη διάρκεια του έτους, όπου χρειάζεται και ορισμένοι ρόλοι ενδέχεται να επηρεαστούν», αναφέρεται στο υπόμνημα του Pichai.

Οι επικείμενες απολύσεις, δήλωσε ο Pichai, αφορούν «στην αφαίρεση επιπέδων για την απλοποίηση της εκτέλεσης και την αύξηση της ταχύτητας σε ορισμένους τομείς».

«Έχουμε φιλόδοξους στόχους και θα επενδύσουμε στις μεγάλες προτεραιότητές μας φέτος. Η πραγματικότητα είναι ότι για να δημιουργήσουμε την ικανότητα για αυτή την επένδυση, πρέπει να κάνουμε δύσκολες επιλογές», έγραψε ο Pichai.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: