Απολύσεων συνέχεια στη Deutsche Bank – «Μαχαίρι» και στα μπόνους

Απολύσεων συνέχεια στη Deutsche Bank – «Μαχαίρι» και στα μπόνους
Photo: REUTERS
Σε μια προσπάθεια του CEO της γερμανικής τράπεζας να μειώσει τα έξοδα.

Νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας φαίνεται πως ξεκινά η Deutsche Bank, στο πλαίσιο του σχεδίου του CEO Κρίστιαν Σέβινγκ να μειώσει τα έξοδα και να αυξήσει την κερδοφορία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτή τη φορά αναμένεται να αποχωρήσουν περισσότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με τον προηγούμενο γύρο πριν από έξι μήνες, όταν ο Σέβινγκ ανακοίνωσε την κατάργηση 800 υψηλόβαθμων θέσεων.

Το συνολικό εργατικό δυναμικό της γερμανικής τράπεζας έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 4.000 φέτος, παρά τις απολύσεις του Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Κρίστιαν Σέβινγκ ανέφερε σε αναλυτές ότι αναμένει συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού από εδώ και πέρα, καθώς επιδιώκει να επιτύχει τον στόχο για μείωση των εξόδων κάτω από το 62,5% των εσόδων ως το 2025.

Ο υψηλός πληθωρισμός, συμπεριλαμβανομένων των μισθολογικών αυξήσεων, σε συνδυασμό με μια σειρά συγκυριακών ζητημάτων, έχουν καταστήσει πιο δύσκολη την επίτευξη αυτού του στόχου, σημειώνει το Bloomberg.

O CEO της Deutsche Bank υποστήριξε ότι μπορεί να επιλέξει μείωση των μπόνους, αν αυτό είναι απαραίτητο για την επίτευξη των στόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: