Η Google επεκτείνει έργο για υποθαλάσσια καλώδια στον Ειρηνικό

Η Google επεκτείνει έργο για υποθαλάσσια καλώδια στον Ειρηνικό
(FILES) This file photo taken on January 22, 2019 shows an illuminated "G" hanging on the wall during the opening day of a new Berlin office of US internet search giant Google in Berlin. - Germany's antitrust regulator said on May 25, 2021 it has opened an investigation into Google over anti-competitive practices, wielding a new law that has already been used to scrutinise other US tech giants. The Federal Cartel Office will investigate European units of Google in Germany and Ireland, as well as its parent company, Alphabet, in California, it said in a statement. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP) Photo: AFP
Η Google εργάζεται επί του παρόντος σε ένα καλώδιο οπτικών ινών που συνδέει την Ταϊβάν με τις Φιλιππίνες και τις ΗΠΑ.

Ένα σημαντικό έργο στη περιοχή του Ειρηνικού φαίνεται να ανέλαβε η Google στο πλαίσιο συμφωνίας των ΗΠΑ με την Αυστραλία που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα μέσα στην Τετάρτη, όπως μετέδωσε το Reuters.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η θυγατρική της Alphabet θα επεκτείνει ένα υφιστάμενο έργο για υποθαλάσσια καλώδια που θα παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο στα κράτη της Μικρονησίας, του Κιριμπάτι, των Νήσων Μάρσαλ, της Παπούα Νέας Γουινέας, των Νήσων Σολομώντος, του Τιμόρ-Λέστε, του Τουβαλού και του Βανουάτου.

Η συμφωνία που πρόκειται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Αυστραλού πρωθυπουργού, Άντονι Αλμπανέζε, στον Λευκό Οίκο.

Η Καμπέρα θα συνεισφέρει 50 εκατομμύρια δολάρια και η Ουάσινγκτον προσθέτει άλλα 15 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.

O Τζο Μπάιντεν έχει επίσης πιέσει για την κυριαρχία των ΗΠΑ στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, θεωρώντας τον κλάδο ως βασικό ζήτημα εθνικής ασφάλειας, δεδομένου του ελέγχου που παρέχει στις ροές πληροφοριών παγκοσμίως.

Η Google εργάζεται επί του παρόντος σε ένα καλώδιο οπτικών ινών που συνδέει την Ταϊβάν, το αυτοδιοικούμενο νησί που διεκδικεί η Κίνα, με τις Φιλιππίνες και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πλαίσιο του έργου για τα νησιά του Ειρηνικού, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με τις χώρες για την ανθεκτικότητα της κυβερνοασφάλειας, βοηθώντας τις να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας βασικών πληροφοριών σε παγκόσμια δίκτυα cloud, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com