Απολύθηκε από την Apple μηχανικός εξαιτίας του viral βίντεο της κόρης του

Απολύθηκε από την Apple μηχανικός εξαιτίας του viral βίντεο της κόρης του
epa03734735 (FILE) File picture dated 11 January 2013 of customers at the Apple store at Grand Central Station in New York, New York, USA. According to media reports, a secret intelligence program called 'Prism' run by the US Government's National Security Agency has been collecting data from millions of communication service subscribers through access to many of the top US Internet companies, including Google, Facebook, Apple and Verizon. Reports in the Washington Post and The Guardian state US intelligence services tapped directly in to the servers of these companies and five others to extract emails, voice calls, videos, photos and other information from their customers without the need for a warrant. EPA/Andrew Gombert

Ο μηχανικός που συμμετείχε στην ανάπτυξη του iPhone X φαίνεται πως «τιμωρήθηκε» για το βίντεο που τράβηξε η κόρη του στο campus της εταιρείας.

Τι θα μπορούσε να πάει στραβά εάν η κόρη ενός μηχανικού επισκεπτόταν τον πατέρα της στα κεντρικά γραφεία της Apple; Από ό,τι φαίνεται, πολλά, ακόμα και το να απολυθεί!

Η Brooke Amelia Peterson επισκέφτηκε τον πατέρα της στο campus της Apple τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας σε βίντεο την επίσκεψή της. Ο πατέρας της, που συμμετείχε στην ομάδα ανάπτυξης του νέου iPhone X κάποια στιγμή της παραχώρησε το smartphone, δείχνοντάς της μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που αυτό φέρει, με την ίδια να εστιάζει για λίγα λεπτά στην εξωτερική εμφάνιση και στα διάφορα μενού του iOS. Η νεαρή Brooke πόσταρε στο κανάλι της στο YouTube το βίντεο και αυτό αμέσως έγινε viral.

Η Apple, ωστόσο, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το βίντεο, απέλυσε τον πατέρα της Peterson, κατηγορώντας τον για εσωτερική παραβίαση των κανόνων που ισχύουν για τους εργαζομένους της εταιρείας, βάσει των οποίων απαγορεύεται η λήψη βίντεο μέσα στα γραφεία της εταιρείας.

Την απόλυση του πατέρα της ανακοίνωσε μέσα από ένα νέο βίντεο η κόρη του Peterson. Στο vlog αυτό η νεαρή κοπέλα αναφέρει αρχικά ότι κατέβασε το βίντεο μόλις το ζήτησε η Apple, όμως ήταν ήδη αργά αφού αυτό είχε γίνει viral, με αρκετές ιστοσελίδες να το αναπαράγουν. Επιπλέον αναφέρει ότι ο πατέρας της αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και ότι αυτή ποτέ δε περίμενε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι, ειδικά από τη στιγμή που ήδη στο YouTube υπάρχουν πολλά βίντεο hands-on δημοσιογράφων που παρευρέθηκαν στην παρουσίαση της Apple τον περασμένο μήνα όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε η συσκευή.

«Τελικά όταν εργάζεσαι για την Apple δεν έχει σημασία αν είσαι καλός, αφού αν παραβείς έναν κανόνα, δεν δείχνεται καμία ανοχή», ανέφερε η Peterson. «Ήταν ένα αθώο λάθος και εκείνος ζητά ειλικρινά συγγνώμη».

Προς το παρόν η Apple δεν έχει απαντήσει εάν όντως συνέβησαν όσα αναφέρει η κόρη του πρώην υπαλλήλου της.