Aπονεμήθηκαν τα βραβεία «Στέλιος Χατζηιωάννου»: Τι δήλωσε ο γνωστός επιχειρηματίας, ποιοι ήταν οι νικητές

Aπονεμήθηκαν τα βραβεία «Στέλιος Χατζηιωάννου»: Τι δήλωσε ο γνωστός επιχειρηματίας, ποιοι ήταν οι νικητές
Ο επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου απονέμει τα βραβεί επιχειρηματικότητας σε νέους επιχειρηματίες στο Ιδρυμα Χατζηιωάννου, Τρίτη 25 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεγάλος νικητής η εταιρεία του Ηempoilshop του Χρήστου Μπότση, που έλαβε το ποσό των 30.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 25 Ιουνίου, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation, ανακοίνωσε τους νικητές του «ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019». Έχοντας φέτος αυξήσει το προσφερόμενο ποσό σε €120.000 (από €100.000 τις προηγούμενες χρονιές), ο θεσμός στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Ανάμεσα σε 74 Εταιρείες που έθεσαν υποψηφιότητα στη φετινή διοργάνωση, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η εταιρεία HEMPOILSHOP του Χρήστου Μπότση, που έλαβε το μεγάλο έπαθλο των €30.000. Πρόκειται για το πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ειδικεύεται στην εισαγωγή και διανομή βιολογικών προϊόντων βιομηχανικής/κλωστικής κάνναβης.

H εταιρεία βραβεύτηκε και πέρυσι στο πλαίσιο του θεσμού, λαμβάνοντας το ποσό των €10.000, ενώ καταγράφει μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία, καθώς κατάφερε, μέσα σε ένα μόλις έτος, να ξεπεράσει κατά πολύ τις περσινές της προβλέψεις για τζίρο και κερδοφορία.

Ο επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου απονέμει τα βραβεί επιχειρηματικότητας σε νέους επιχειρηματίες στο Ιδρυμα Χατζηιωάννου, Τρίτη 25 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου απονέμει τα βραβεί επιχειρηματικότητας σε νέους επιχειρηματίες στο Ιδρυμα Χατζηιωάννου, Τρίτη 25 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης ανακηρύχθηκαν νικήτριες εννέα ακόμα Εταιρείες, λαμβάνοντας το ποσό των €10.000 έκαστη. Πρόκειται για τις:

• Aithrio, εταιρεία με έδρα την Καλαμάτα που ειδικεύεται στην εμπορία καλυμμάτων για έπιπλα.

• Enaleia, κοινωνική επιχείρηση με έδρα την Αθήνα που έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες αλιείς σε παραδοσιακές και νέες μεθόδους που δημιουργούν συνθήκες βιώσιμης αλιείας.

• FoodCo Παναγιωτάκης, εταιρεία με έδρα το Αρκαλοχώρι Κρήτης που ειδικεύεται στην παραγωγή ελαιολάδου και στην παραγωγή / εμπορία καφέ.

• Freights, ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής φορτίων και φορτηγών με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

• Mojestic P.C., εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιείται μέσω διαδικτύου και ειδικεύεται στην παραγωγή, διανομή και εμπορία premium ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς.

• Natural Balance, εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη που διανέμει φυσικά συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά από την Ιταλία, σε φαρμακεία και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

• Phee, εταιρεία με έδρα την Πάτρα που δημιουργεί αντικείμενα χρησιμοποιώντας ως κύρια πρώτη ύλη τα φύκια της ποικιλίας Posidonia Oceanica.

• TPL I.K.E., εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα την Πάτρα που ειδικεύεται στις εξαγωγές από τρίτους μέσω διαδικτύου

• Vendora, ηλεκτρονική πλατφόρμα δωρεάν αγγελιών με έδρα την Αθήνα, που έχει ως στόχο την επαναχρησιμοποίηση προϊόντων
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε: «Για μια ακόμη χρονιά, ο θεσμός των βραβείων αποδεικνύει πως οι νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα αποτελούν εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα: Χάρη στην εργατικότητα, την καινοτόμο σκέψη, τον επαγγελματισμό αλλά και το όραμά τους για το μέλλον, δημιουργούν αισιοδοξία αλλά και καλύτερες προοπτικές για όλους. Με 12 χρόνια εμπειρίας, αισθανθήκαμε φέτος την επιτακτική ανάγκη να ανανεώσουμε τον θεσμό των βραβείων, αυξάνοντας το προσφερόμενο ποσό από €100.000 σε €120.000 προκειμένου να «αγκαλιάσουμε» και να υποστηρίξουμε την προσπάθεια ακόμα περισσότερων νέων επιχειρηματιών. Ευχαριστώ θερμά όσους συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση και συγχαρητήρια στους 10 νικητές για το 2019».

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου, στην καρδιά της Αθήνας. Στον ίδιο χώρο, υλοποιείται καθημερινά η πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Φαγητό από Καρδιάς», που, κατά μέσο όρο, υπολογίζεται ότι προσφέρει φαγητό σε 200.000 άτομα το μήνα.

Το Βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών (γεννηθέντες το 1979 ή μετέπειτα) που έχουν ιδρύσει την Εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 5 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον €10.000 το χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής.

Την περασμένη χρονιά, ανάμεσα σε 64 εταιρείες που έθεσαν υποψηφιότητα, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το FERRYHOPPER.COM, μια πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που -μέσα από διαφορετικές λειτουργίες- μετατρέπει τη διαδικασία online κράτησης ακτοπλοϊκού εισιτηρίου σε μια απλή και ευχάριστη εμπειρία.

Ο επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου απονέμει τα βραβεία επιχειρηματικότητας σε νέους επιχειρηματίες στο Ιδρυμα Χατζηιωάννου, Τρίτη 25 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου απονέμει τα βραβεία επιχειρηματικότητας σε νέους επιχειρηματίες στο Ιδρυμα Χατζηιωάννου, Τρίτη 25 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τί δήλωσε πριν τα βραβεία ο Στέλιος Χατζηιωάννου

Ο ιδρυτής της EasyJet πριν την απονομή των βραβείων έκανε αναφορά στην επιχειρηματική του δραστηριότητα αλλά και στο φιλανθρωπικό έργο του Stelios Philanthropic Foundation.

Ξεκινώντας αναφέρθηκε στην περίπτωση της EasyJet και στο πώς εμπνεύστηκε την ίδρυση της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, αν και ο ίδιος προέρχεται από ναυτιλιακή εταιρεία όπως δήλωσε. Θυμήθηκε ότι η ιδέα για να επενδύσεις στις αερομεταφορές του ήρθε όταν ταξίδεψε σε μια πτήση της Virgin Atlantic από Λονδίνο για Αθήνα. Σήμερα πάνω από 100 εκατ. άνθρωποι πετούν μέσω της EasyJet σε όλο τον κόσμο.

Επίσης ανέφερε ότι πλέον η βασική του δουλειά η διαχείριση του ονόματος «Εasy», δηλαδή το Brand Management της «easy family of brands». Όπως είναι γνωστό ήδη στην Ελλάδα ο γνωστός επιχειρηματίας έχει επενδύσει ή έχει συνεργαστεί με ομάδες και εγχώριους επιχειρηματίες τους οποίους ενέταξε στην παραπάνω οικογένεια, όπως το easyferry.com, το easygreece.tours, το easyair.com κ.α.

Όσον αφορά στο φιλανθρωπικό έργο, ανέφερε ότι οι πόροι διοχετεύονται από ένα μέρος από το ποσοστό που εισπράττει κάθε φορά που γίνεται μια πτήση μέσω EasyJet.

Λίγα Λόγια για το Stelios Philanthropic Foundation

Στόχος του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation είναι η υποστήριξη μιας σειράς από φιλανθρωπικές δραστηριότητες, κυρίως σε χώρες όπου έχει ζήσει και δραστηριοποιηθεί ο ιδρυτής του, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου: το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Κύπρο και το Μονακό. Το ίδρυμα προσφέρει στην κοινωνία με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Βοηθά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζει δυσμενείς οικονομικές συνθήκες σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω τις πρωτοβουλίας «Φαγητό από Καρδιάς». Το πρόγραμμα αυτό, που ξεκίνησε το 2013, προσφέρει κάθε εργάσιμη ημέρα -χωρίς καμία διάκριση- σνακ σε ανθρώπους που εγγράφονται στο πρόγραμμα και προσέρχονται στα Κέντρα Διανομής. Κατά μέσο όρο, υπολογίζεται ότι προσφέρεται φαγητό σε 200.000 άτομα το μήνα.

2. Προωθεί την ειρήνη στο νησί της Κύπρου. Κάθε χρόνο το Ίδρυμα προσφέρει πολλά δικοινοτικά βραβεία σε ομάδες που απαρτίζονται από έναν Τουρκοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριο που συνεργάζονται στο νησί. Σε κάθε νικητήρια ομάδα απονέμεται χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000. Από το 2009, η συνολική αξία των βραβείων που έχει χορηγηθεί για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων ανέρχεται σε €3.250.000.
Προσφέρει οικονομική στήριξη σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα με ποικίλα αίτια – με έμφαση σε ιδρύματα που εδρεύουν στις τέσσερις χώρες που αναφέρονται παραπάνω. Σε περίπτωση σοβαρών καταστροφών, το Ίδρυμα προσφέρει επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την ανακούφιση των πληγέντων. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2018, το ίδρυμα προσέφερε €505.000 στους συγγενείς των θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές της ίδιας χρονιάς στο Μάτι Αττικής.

3. Υποστηρίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα των ατόμων με αναπηρία, προσφέροντας χρηματικά έπαθλα και ενθαρρύνοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα που ανήκουν στη συγκεκριμένη κοινότητα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το βραβείο λειτουργεί σε συνεργασία με το Leonard Cheshire, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στη βοήθεια των Ατόμων με Αναπηρία. Τα βραβεία απονέμονται σε άτομα με αναπηρία που έχουν ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση.

4. Χρηματοδοτεί υποτροφίες, βοηθώντας νέους να φοιτήσουν σε σχολικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου έχει φοιτήσει και ο ιδρυτής του Stelios Philanthropic Foundation, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, (Γυμνάσιο Δούκα στην Αθήνα, London School of Economics και Cass City University of London στο Ηνωμένο Βασίλειο).