Απονομή Marketing Excellence Awards 2013

Απονομή Marketing Excellence Awards 2013

Κίνητρα για την ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεων Επιχειρήσεων.

Την ανάληψη μιας νέας πρωτοβουλίας ανάπτυξης και προώθησης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεων Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, μιλώντας στην Απονομή των Marketing Excellence Awards.

«Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε με όλους τους φορείς γι’ αυτό, που βρίσκονται στο ελληνικό περιβάλλον, με στόχο να δημιουργηθούν νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε νέοι άνθρωποι να βρουν δουλειά, γιατί κανείς δεν πιστεύει πως 1,5 εκατομμύριο άνεργοι θα βρουν δουλειά χωρίς νέες επιχειρήσεις. Είμαστε σε επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία, αλλά νομίζω πως η ΕΕΔΕ, πέρα από την προσφορά της στην ελληνική κοινότητα, αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία που θα βοηθήσει σημαντικά την ελληνική οικονομία», είπε ο κ. Λαμπρινόπουλος.

Τα Marketing Excellence Awards 2013 απονεμήθηκαν στις ακόλουθες κατηγορίες:

– Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Αγορών στην BRAVOGREECE A.E. για το πρόγραμμα Douwe Egberts Flavors (το βραβείο παρέλαβε η κ. Κατερίνα Νικολάου, Marketing Director)

– Ανάπτυξη Νέων Υπηρεσιών και Αγορών στην INTERAMERICAN Ε.Ε.Α.Ζ. Α.Ε. για το πρόγραμμα Anytime Insurance Online (το βραβείο παρέλαβαν οι κ. Λουκάς Γερασίμου, Υποδιευθυντής Marketing Ομίλου και Αναστάσιος Ηλιακόπουλος, Direct Business Manager)

– Διαχείριση Δικτύων Διανομής & TradeMarketing στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. για το πρόγραμμα i-bank store (το βραβείο παρέλαβε η κ. Νέλλη Τζάκου, Γενική Διευθύντρια Λειτουργιών, Οργάνωσης & Πληροφορικής)

– Ολοκληρωμένη Επικοινωνία Μάρκετινγκ στην NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. για το λανσάρισμα νέας επικοινωνίας του Nescafe Frappe (το βραβείο παρέλαβε ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος, Business Executive Manager Coffees)

– Διαχείριση σχέσεων με πελάτες στην Coca-Cola – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΣ Α.Ε. για το πρόγραμμα Amitafun.gr – Το πιο ζουμερό παιχνίδι (το βραβείο παρέλαβαν οι κ. Φλωρεντία Καλφοπούλου, Marketing Manager Amita και Αλίσια Τάνη, Brand Manager Amita Fun!)

– GreenMarketingστην ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. για τα Πιστοποιημένα κατά FSC έντυπα (το βραβείο παρέλαβε ο κ. Ανανίας Αρβανιτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Διοίκησης Πωλήσεων & Marketing).

Το Marketing Excellence Grand Award απονεμήθηκε στην BRAVOGREECE A.E. για το πρόγραμμα Douwe Egberts Flavors, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από το σύνολο των υποψηφιοτήτων σε όλες τις κατηγορίες (το βραβείο παρέλαβε η Marketing Director της εταιρείας, κ. Κατερίνα Νικολάου).

Τέλος, το ειδικό βραβείο πολυετούς προσφοράς (Life Achievement Award) που δίδεται κάθε φορά από το ΕΙΜ σε προσωπικότητα του χώρου του marketing, απονεμήθηκε στον κ. Αντώνη Γκορτζή, για την πολύτιμη συνεισφορά και συμβολή του στο χώρο του Marketing. O κ. Γκορτζής είναι σήμερα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής και του ελληνικού τμήματος (EBEN-GR). Είχε μακρόχρονη επαγγελματική θητεία στον Όμιλο UNILEVER στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και θεωρείται μία από τις εξέχουσες φυσιογνωμίες στο χώρο του Marketing, της Επικοινωνίας και των ΜΜΕ. Έχει αναπτύξει σημαντική δράση σε πληθώρα συλλογικών οργάνων όπως ο ΣΔΕ, η ΕΕΔΕ, το ΕΒΕΠ και, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνδέσμου Διαφημιζομένων (WFA) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Marketing (ΕΙΜ) της ΕΕΔΕ.

Διαβάστε ακόμη: Ο «κλειδοκράτορας» της χρηματοδότησης των ΜμΕ

Τα Marketing Excellence Awards διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2007 και στη συνέχεια το 2009 και το 2011 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μarketing (ΕΙΜ). Με επιστημονικό συνεργάτη την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, τα βραβεία «αγκαλιάζονται» από το σύνολο των φορέων του ευρύτερου χώρου του marketing στην Ελλάδα, υποστηριζόμενα από τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ) και το Σύλλογο Εταιριών Δημοσκόπησης & Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ).

Μιλώντας στην εκδήλωση ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς είπε ότι το ελληνικό προϊόν μπορεί και πρέπει να γίνει ταυτόσημο με την έννοια «εγγυημένο» στις διεθνείς αγορές «και ο δικός σας κλάδος, ο κλάδος του marketing, είναι ανάγκη να αποτελέσει τον καταλύτη για την επιτυχή έκβαση αυτής της εθνικής προσπάθειας».

«Για αυτό τον σκοπό ειδικότερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης εργαζόμαστε προκειμένου πολύ σύντομα τα ελληνικά προϊόντα να μπορούν να εφοδιάζονται με το ελληνικό σήμα, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την προτίμηση του πελάτη. Ήδη έχουμε ολοκληρώσει την απόδοση κριτηρίων του ελληνικού σήματος στα αλκοολούχα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Στις αμέσως επόμενες ημέρες μόλις ολοκληρωθεί η επιλογή του φορέα, θα προκηρύξουμε ανοιχτό διαδικτυακό διαγωνισμό στον οποίο θέλουμε να σας καλέσουμε να συμμετάσχετε», πρόσθεσε.

«Η υπέρβαση της σημερινής κρίσης θα έρθει ο μόνο με μία συνολική μεταρρύθμιση των παθογενειών της οικονομίας, που η θέσπισή της είναι μεν υποχρέωση της πολιτείας, η άσκηση της όμως είναι υποχρέωση της αγοράς. Από την πλευρά μας έχουμε προβεί σε σειρά μεταρρυθμίσεων, που μπορεί να μην γίνονται πρωτοσέλιδα ασφαλώς όμως συντείνουν στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς», είπε ακόμη ο κ. Σκορδάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ