Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προεδρείου της Βουλής

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προεδρείου της Βουλής

Συνολικά 165 βουλευτές ψήφισαν κατά και 76 υπέρ της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προέδρου της Βουλής Β.Μεϊμαράκη.

Απορρίφθηκε, με 165 ψήφους κατά, έναντι 76 υπέρ, η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προέδρου της Βουλής Β.Μεϊμαράκη.

Νωρίτερα με εντονότατο ύφος απάντησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής. Παρότι ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε πρωτίστως την κυβέρνηση για συνειδητή υποβάθμιση του Κοινοβουλίου και δευτερευόντως τον πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας μάλιστα πως η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε «αναγκαστική επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ο κος Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «καταχρηστική παραβίαση του Κανονισμού και του Συντάγματος, προσπαθώντας να αλλοιώσει τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της συζήτησης του νομοσχεδίου» κατά τη χθεσινή διαδικασία και υπενθύμισε πως η πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του, δεν μπορεί να είναι απλή πρόταση αποδοκιμασίας, καθώς «κατά τον Κανονισμό με την πρόταση μομφής θεωρείται πως έχω διαπράξει αξιόποινη πράξη».

Διαβάστε ακόμη: Αποχώρησε o ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση της πρότασης μομφής

Οι αναφορές του κου Μεϊμαράκη προκάλεσαν την αντίδραση του Γιάννη Δραγασάκη, χωρίς ωστόσο να του δοθεί ο λόγος, καθώς ο προεδρεύων, Γιάννης Τραγάκης, είχε δώσει το λόγο στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην κίνηση αυτή του κου Τραγάκη, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας από τη συνεδρίαση. Ο ίδιος ο κος Δραγασάκης, πριν αποχωρήσει και ο ίδιος, διαπίστωσε ανακρίβειες στην ομιλία του προέδρου της Βουλής και δήλωσε πως ο ίδιος είχε ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής για την ώρα για την οποία θα μιλούσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. «Επιφυλάσσομαι να μελετήσω την ομιλία σας, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι τη θεωρία των δύο ταυτοτήτων. Και κατηγορίες για κομματική χρήση της έδρας, έχω δεχθεί μόνον από μία παράταξη».

«Πώς φαντάζεστε ότι μπορείτε να συνυπογράφετε την πρόταση μομφής εναντίον μου ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και να είστε και αντιπρόεδρος της Βουλής» ανταπάντησε ο Β. Μεϊμαράκης.

Νομικώς και ουσιαστικώς αβάσιμη χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, όπως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το διάβημά του, καταλογίζοντας ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για υποβάθμιση, ευτελισμό και απαξίωση του κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ