Το «Αποτύπωμα» του Χρήστου Παναγιωτόπουλου

Το «Αποτύπωμα» του Χρήστου Παναγιωτόπουλου

Την πρώτη του ποιητική συλλογή παρουσίασε σήμερα ο διευθυντής ειδήσεων του Mega Channel.

Την ποιητική του συλλογή με τίτλο «Αποτύπωμα» παρουσίασε σήμερα ο διευθυντής ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Νίκος Χατζηνικολάου, αλλά και ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης, ενώ στη συνέχεια στο συγγραφικό και δημοσιογραφικό έργο του Χρ. Παναγιωτόπουλου αναφέρθηκαν οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας, Μπάμπης Παπαδημητρίου και η Έλενα Ακρίτα.

 

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα και, όπως ο ίδιος αναφέρει, όσο θυμάται τον εαυτό του, διαβάζει, γράφει και μετράει τ’ άστρα…

Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά ήδη από τα δεκαοκτώ το μυαλό του έδειχνε το δρόμο της δημοσιογραφίας και η ψυχή τα μονοπάτια της Τέχνης, τα οποία βάδισε επί επτά χρόνια ως μέλος του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής.

Από το 2003 είναι διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Μega Channel και για το έργο του έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και το Βραβείο Μπότση.

Το 2012 άρχισε να γράφει τους στίχους που ψιθύριζε σχεδόν τρεις δεκαετίες και, όταν είδε πως μπορούσαν να εμπνεύσουν μεγάλους δημιουργούς, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, αποφάσισε να τους μοιραστεί με το ευρύ κοινό, μέσα από το  δικό του «Αποτύπωμα».

Δείτε ακόμη: Ο μέγας Έλληνας αστροφυσικός που κατέκτησε το διάστημα