Αποχωρεί από την Microsoft ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Product Chief

Αποχωρεί από την Microsoft ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Product Chief
epa04863560 The Microsoft logo outside the software company's German headquarters in Unterschleissheim, Germany, 28 July 2015. Microsoft will launch its new and much anticipated operating system Windows 10 on 29 July 2015. EPA/SVEN HOPPE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ήταν επικεφαλής οράματος και της στρατηγικής για τα Windows + Devices.

Ο Πάνος Παναής, ο ελληνοκυπριακής καταγωγής επικεφαλής του κλάδου product της Microsoft, ανακοίνωσε την αποχώρηση από τη θέση του, σε μια κίνηση που αποτελεί πλήγμα στο τμήμα hardware του τεχνολογικού κολοσσού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η άμεση αποχώρηση του Παναή ανακοινώθηκε σε email προς το προσωπικό της Microsoft τη Δευτέρα.

«Σε ευχαριστούμε, Πάνο, για την επίδρασή σου στα προϊόντα, την κουλτούρα, την εταιρεία και τον κλάδο μας τις τελευταίες δύο δεκαετίες», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «θα παραμείνει σταθερή και πεπεισμένη στη στρατηγική μας».

Ο Παναής ήταν επικεφαλής οράματος και της στρατηγικής για τα Windows + Devices, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη και το σχεδιασμό των Windows και των Windows 365, την ανάπτυξη, το σχεδιασμό, την αλυσίδα εφοδιασμού και την κατασκευή του υλικού της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Microsoft Surface και Mixed Reality, καθώς και τη δημιουργία προϊόντων EDU και λειτουργιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com