Apple: Απογοητευτικές οι πωλήσεις των iPhone 6S και 6S Plus

Apple: Απογοητευτικές οι πωλήσεις των iPhone 6S και 6S Plus
epa03880805 (FILE) A file photo dated 20 September 2013 showing a man looking at the new iPhone 5S at an Apple store in New York, New York, USA. Reports on 23 September 2013 state Apple as saying the company had sold a total of nine million iPhone 5c and iPhone 5s smartphones globally during the first three days of it being sold, making it the best performing iPhone launch there has been. The reports helped Apple shares to rise more than six per cent in early trading on Monday. EPA/JUSTIN LANE

Την επικείμενη κυκλοφορία του iPhone 7 βλέπουν οι αναλυτές ως «φιλί ζωής» για την εταιρεία.

Την πιο αργή ανάπτυξη, πιθανόν από το 2007, αναμένεται να ανακοινώσει η Apple σχετικά με τις πωλήσεις του iPhone, οι οποίες σημείωσαν πολύ μικρή αύξηση κατά το τρίμηνο των χριστουγεννιάτικων εορτών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις του δημοφιλούς της smartphone κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 1%, παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές περίμεναν διψήφια αύξηση, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Τα iPhone 6S και 6S Plus, τα οποία κατέγραψαν ρεκόρ πωλήσεων όταν κυκλοφόρησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, αντιμετωπίζουν πλέον υποτονική ζήτηση επειδή, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, έχουν λιγότερα ξεχωριστά χαρακτηριστικά σε σχέση με τους προκάτοχούς τους.

«Η Apple έχει πέσει θύμα της ίδια της της επιτυχίας, καθώς ο κύκλος των άριστων πωλήσεων του iPhone 6 ήταν δύσκολο να επαναληφθεί, αφού πολλοί καταναλωτές προτιμούν να αγοράσουν μια παλαιότερη και φθηνότερη έκδοση του iPhone 6 ή περιμένουν την κυκλοφορία του iPhone 7» δήλωσε στο Ρόιτερς ο Ντάνιελ Ιβς, αναλυτής της εταιρείας FBR Capital Markets.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple πώλησε περίπου 75,5 εκατομμύρια συσκευές το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, καταγράφοντας αύξηση 1,3% σε σχέση με το περασμένο έτος, υποστηρίζει η εταιρεία ερευνών FactSet StreetAccount.

Επιπλέον, η Apple ενδέχεται να σημειώσει πτώση στις πωλήσεις του iPhone κατά το τρέχον τετράμηνο, η πρώτη φορά μετά το 2007 οπότε και η συσκευή κυκλοφόρησε στην αγορά. Οι πωλήσεις της εταιρείας κατά το τετράμηνο Μαρτίου αναμένεται να φτάσουν τις 54,6 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με τις 61,2 εκατομμύρια συσκευές που είχαν αγοράσει οι καταναλωτές την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, σύμφωνα με τη FactSet.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία θα πρέπει να περιμένει έως την κυκλοφορία του iPhone 7, η οποία αναμένεται να γίνει αργότερα μέσα στο τρέχον έτος, προκειμένου να ανακάμψει.