Apple: Ασύλληπτα κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο χρήσης – Προετοιμάζεται για κάτι «μεγάλο»

Apple: Ασύλληπτα κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο χρήσης – Προετοιμάζεται για κάτι «μεγάλο»
Apple logo is seen displayed on a phone screen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on September 21, 2021. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Apple προέβλεψε νέες, μεγάλες εκδόσεις προϊόντων…

Ανοδική πορεία τροχοδρομούν οι μετοχές της Apple, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και έσοδα για το β’ τρίμηνο χρήσης του 2024 και παρά το γεγονός πως το έτος, λόγω κυρίως της Κίνας, δεν είχε ξεκινήσει καλά.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού υποχώρησαν στα 23,63 δισεκ. δολάρια από 24,16 δισεκ. ένα χρόνο πριν, με τα έσοδα να συρρικνώνονται κατά 4% σε ετήσια σύγκριση, στα 90,75 δισεκ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 90,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι πωλήσεις των iPhone μειώθηκαν κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 46 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 51,3 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις στην Κίνα, μια περιοχή στην οποία έχουν επικεντρωθεί ιδιαίτερα οι επενδυτές,  μειώθηκαν στα 16,3 δισ. δολάρια για το τρίμηνο, έναντι 17,8 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η εταιρεία ανακοίνωσε επαναγορές μετοχών που ξεπερνούν τα  110 δισ. δολάρια, ενώ αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά 4%. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τις ανησυχίες για τη βασική της δραστηριότητα, η Apple προέβλεψε νέες, μεγάλες εκδόσεις προϊόντων, που θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν το ταραχώδες ξεκίνημα του 2024. 

Σύμφωνα με το guidance, αναμένει χαμηλή μονοψήφια ανάπτυξη για την επιχείρηση υλικού της, με συνεχή ισχυρή ανάπτυξη στις υπηρεσίες. 

Κατά τη διάρκεια του περασμένου τριμήνου, τα έσοδα από υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν το App Store, το Apple TV και το Apple Pay, αυξήθηκαν κατά 14%, στα 23,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook ήταν θετικός σχετικά με τις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης εντός του ομίλου και υποσχέθηκε περισσότερες λεπτομέρειες «τις επόμενες εβδομάδες». 

Οι αναλυτές ελπίζουν ότι η Apple θα ενισχύσει τις πωλήσεις των smartphone και των φορητών υπολογιστών της, όταν αποκαλύψει τα νέα μοντέλα της, πιθανώς στο συνέδριο προγραμματιστών της τον Ιούνιο. 

Επίσης, τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησε τα ακουστικά Vision Pro και αναμένεται να αποκαλύψει ένα νέο μοντέλο iPad, σε μια εκδήλωση τον Μάιο. «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η επιχείρηση προετοιμάζεται για κάτι που θα επιταχύνει την ανάπτυξή της τα επόμενα τρία τρίμηνα», δήλωσε ο Gene Munster στην Deepwater Asset Management. «Αυτός είναι ο λόγος που η μετοχή βαίνει αυξανόμενη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Financial Times