Εθνική Τράπεζα: Πρόβλεψη για μέρισμα 30% από τα κέρδη του 2023

Εθνική Τράπεζα: Πρόβλεψη για μέρισμα 30% από τα κέρδη του 2023
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Στις αρχές Ιουνίου η απόφαση του SSM.

Το μέρισμα που προβλέπεται να διανείμει η Εθνική Τράπεζα ανέρχεται στο 30% των κερδών του 2023. Ο διευθύνων σύμβουλος, Παύλος Μυλωνάς, υπογράμμισε τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας και ανέφερε πως η οριστική απάντηση αναμένεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (SSM) στις αρχές Ιουνίου.

Καλώντας τους αναλυτές να περιμένουν την απόφαση του SSM, ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, στον ευνοϊκό οικονομικό περίγυρο και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της τράπεζας από διεθνείς οίκους αξιολόγησης μετά από 16 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Όσον αφορά στα δάνεια, οι αποπληρωμές κυρίως προήλθαν από επιχειρήσεις στους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας. Επιπλέον, ο Μυλωνάς χαρακτήρισε εποχικό το φαινόμενο μείωσης των καταθέσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ επισήμανε ότι δεν επηρέασε τις καταθέσεις των φυσικών προσώπων, που αποτελούν τη μεγάλη δεξαμενή καταθέσεων της τράπεζας. Τέλος, ως θετικές εξελίξεις του πρώτου τριμήνου αναφέρθηκε ο υψηλός ρυθμός εκταμίευσης νέων δανείων.

Σχετικά με τα δάνεια με κρατική εγγύηση, ο οικονομικός διευθυντής, Χρίστος Χριστοδούλου, ανακοίνωσε ότι η τράπεζα έχει ήδη προβλέψεις ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: