Η Apple μόλις προσπέρασε τη Samsung

Η Apple μόλις προσπέρασε τη Samsung

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας πούλησε τα περισσότερα smartphones παγκοσμίως το τελευταίο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με έκθεση.

Η Apple πούλησε το μεγαλύτερο αριθμό smartphone παγκοσμίως το τέταρτο τρίμηνο του 2014, ξεπερνώντας τη Samsung Electronics για πρώτη φορά από το 2011, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner.

Η Apple πούλησε 74.832 χιλιάδες έξυπνα τηλέφωνα σε τελικούς χρήστες παγκοσμίως, ενώ η Samsung πούλησε 73.032 χιλιάδες.

Η επιτυχία των μοντέλων iPhone 6 και 6 Plus με μεγάλη οθόνη οδήγησε τις πωλήσεις της Apple το τρίμηνο που έληξε στις 27 Δεκεμβρίου. Η εταιρεία είχε κέρδη 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο, τα περισσότερα που καταγράφηκαν ποτέ από μια εισηγμένη εταιρεία, σύμφωνα με τον αναλυτή της S&P Χάουαρντ Σίλβερμπλατ.

Οι πωλήσεις smartphone της Apple αυξήθηκαν κατά 49% το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Gartner. Αντίθετα, η Samsung – που κυριαρχεί στην αγορά από το 2011 – εμφάνισε πτώση πωλήσεων κατά 12% την ίδια περίοδο.

Τον Ιανουάριο, το τμήμα κινητών τηλεφώνων της εταιρείας παρουσίασε μείωση κερδών για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.

«Η Samsung συνεχίζει να παλεύει να ελέγξει το πτωτικό της μερίδιο στην αγορά smartphone, το οποίο έφτασε στο μέγιστο επίπεδο το τρίτο τρίμηνο του 2013», δήλωσε ο Ανσούλ Γκούπτα, βασικός ερευνητής-αναλυτής στην Gartner.

Πέρα από τις απώλειες που σημειώνει εξαιτίας των πιο ακριβών iPhone, η κορεάτικη εταιρεία έχει να ανταγωνιστεί και κινεζικές εταιρείες που παράγουν μοντέλα χαμηλού κόστους, όπως η Xiaomi και η Huawei.

Η Samsung παρουσίασε μόλις την προηγούμενη Δευτέρα τη νέα γκάμα λεπτών έξυπνων τηλεφώνων Galaxy S.