Το κυβερνητικό σχέδιο για άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων έως τα τέλη Μαρτίου

Το κυβερνητικό σχέδιο για άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων έως τα τέλη Μαρτίου
Άνοιξαν και πάλι τα καταστήματα λιανεμπορίου στην Αργολίδα μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων της κυβέρνησης λόγω των αυξημένων κρουσμάτων , Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την άρση του lockdown αποκάλυψε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την άρση του lockdown αποκάλυψε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Η κα. Πελώνη δεν έκανε καμία αναφορά στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, τα οποία φαίνεται να μην βρίσκονται στη λίστα της κυβέρνησης.

«Έχουμε ακόμα δύσκολες μέρες μπροστά μας στο τελευταίο μίλι»

Για μικρή μείωση στο ποσοστό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στους πολίτες άνω των 75 ετών, γεγονός που συνδέεται προφανώς με την εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιών αυτών, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως σημείωσε σε σχέση με την «εξαιρετικά επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα» και την αύξηση των μολύνσεων στην Αττική, αλλά και στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες την περασμένη εβδομάδα, τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τα άτομα ηλικίας 20-65 ετών, δηλαδή τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη κινητικότητα. Γι’ αυτό και αποφασίστηκαν πρόσθετα μέτρα, με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του τρίτου κύματος, υπογράμμισε.

Κατά την κ. Πελώνη, αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες. «Φαίνεται, μάλιστα, ότι η προσπάθεια στη φάση αυτή γίνεται πιο δύσκολη, εξαιτίας της κούρασης όλων μας», αλλά και εξαιτίας των μεταλλάξεων, που συνολικά έφθασαν στο 60-70% των νέων κρουσμάτων, ενώ στην Αττική και στην Κρήτη προσέγγισαν το 90%, ανέφερε.

Η κ. Πελώνη τόνισε πως «εκτιμάται ότι έχουμε ακόμα δύσκολες μέρες μπροστά μας. Είμαστε, όμως, στο τελευταίο μίλι του μαραθωνίου και είναι υποχρέωση όλων να ανταποκριθούμε στις εισηγήσεις των ειδικών. Είναι, άλλωστε, περισσότερο από βέβαιο ότι χωρίς τα μέτρα των τελευταίων εβδομάδων, το επιδημιολογικό φορτίο θα ήταν ακόμα βαρύτερο. Ας μη ξεχνάμε τί έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και αλλού» επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.