25.000 παραγγελίες για το «τζιπ των φτωχών»

25.000 παραγγελίες για το «τζιπ των φτωχών»

Στις αρχές του 2015 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου Pony από τη «Namco Hellas».

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών ολόκληρου του κόσμου έχει προσελκύσει το νέο Pony. Με τις παραγγελίες να φτάνουν ήδη τις 25.000, το επονομαζόμενο και «τζιπ των φτωχών» αναμένεται να κάνει δυναμικό ξεκίνημα στην παγκόσμια αγορά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει από τη «Namco Hellas» στις αρχές του 2015, ενώ οι διαφορές από το πρωτότυπο αυτοκίνητο θα είναι ελάχιστες.

Με την έναρξη της παραγωγής του νέου Pony θα ξεκινήσουν σταδιακά και οι προσλήψεις προσωπικού, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες, κυρίως στους μακροχρόνια ανέργους του νομού Θεσσαλονίκης, που περνούν πολύ δύσκολες στιγμές.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της «Namco Hellas», Ιωάννα Παπαπαναγιώτου, που μίλησε στην εφημερίδα στο παρελθόν η εταιρεία είχε 52 αντιπροσώπους, έναν σε κάθε νομό της χώρας. «Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον είναι πολύ πιο έντονο. Θα υπάρξει μεγάλο δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη τη χώρα», τονίζει.

Το ενδιαφέρον για το νέο Pony μπορεί να είναι μεγάλο στην Ελλάδα αλλά, όπως λέει η Ι. Παπαπαναγιώτου, από την Αφρική και τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι τεράστιο και ήδη οι παραγγελίες καταφθάνουν κατά χιλιάδες.

«Πρόκειται για μεγάλες παραγγελίες της τάξης των 25.000 αυτοκινήτων, τα οποία μάλιστα οι έμποροι αυτοκινήτων πιέζουν για να τα παραλάβουν όσο το δυνατόν συντομότερα», σημειώνει.

«Σ’ αυτήν ακριβώς τη μεγάλη ζήτηση συνίσταται και η ιδέα της εγκατάστασης μικρών εργοστασίων (mini plan) σε κάθε χώρα. Με τη βοήθεια της Namco, θα δίνεται η δυνατότητα στις χώρες αυτές να παράγουν το δικό τους εθνικό αυτοκίνητο και να καταπολεμήσουν την ανεργία κάνοντας νέες προσλήψεις», τονίζει σε συνέντευξή της στην Ελευθεροτυπία η Ι. Παπαπαναγιώτου.

Κάτι που θα καταστήσει το νέο Pony σημαντικό μοχλό ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

Οι ιδιαιτερότητες του νέου ελληνικού Pony
Το νέο «Pony» θα εφοδιάζεται με τετρακύλινδρους κινητήρες 1.300 ή 1.400 κ.ε., θα βγάζει 75-80 ίππους και θα διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Όμως η ιδιαιτερότητά του είναι ότι θα έχει ωφέλιμο φορτίο 800 κιλά. Κι αυτή η δυνατότητα οφείλεται στο νέο πίσω άξονα που θα διαθέτει, ο οποίος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά στη «NAMCO».

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αρχικά την παραγωγή του βενζινοκίνητου «Pony», ενώ στη δεύτερη φάση παραγωγής η εταιρεία θα προχωρήσει και στην κατασκευή του πετρελαιοκίνητου «Pony», όπως και σε μία έκδοση 4Χ4.

Τα σχέδια της «NAMCO HELLAS» δεν σταματούν εκεί αφού υπάρχει και τρίτο σχέδιο που αφορά την κατασκευή του ηλεκτροκίνητου «Pony».

Επιπλέον, στο εργοστάσιο της Namco υπάρχει ήδη έτοιμη σειρά βαρέων οχημάτων, από στρατιωτικά φορτηγά, αγροτικά, για γεωτρήσεις και πολλές άλλες βαριές χρήσεις, τα οποία μέχρι τώρα είχαν την ίδια τύχη με το Pony, καθώς δεν υπήρχε τρόπος να πάρουν πιστοποίηση.