Αριστερή Πλατφόρμα: Οι Θεσμοί ζητούν μέτρα-λαιμητόμο

Αριστερή Πλατφόρμα: Οι Θεσμοί ζητούν μέτρα-λαιμητόμο

Για μέτρα-λαιμητόμο κάνει λόγο η Αριστερά Πλατφόρμα που σε άρθρο της υποστηρίζει πως ήρθε η ώρα ιστορικών αποφάσεων για την Ελλάδα.

Με άρθρο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο iskra.gr και φέρει τον τίτλο: «Οι θεσμοί αποθρασύνονται: Απαιτούν επιπλέον μέτρα-λαιμητόμο», η Αριστερή Πλατφόρμα εξαπολύει δριμεία επίθεση στους δανειστές της χώρας για τη στάση τους στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις. «Οι διαρκείς υποχωρήσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία «ανοίγουν την όρεξη των δανειστών για να αξιώνουν ακόμη περισσότερα και πιο βάρβαρα μέτρα», αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο της Αριστερής Πλατφόρμας, στο οποίο σημειώνεται:

«Είναι ώρα ιστορικών αποφάσεων (…) η συζήτηση των εναλλακτικών επιλογών που διαθέτει η χώρα, μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, επιβάλλεται να ανοίξει χωρίς δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς (…) Στη βάση των τελευταίων εξελίξεων είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει ‘συμφωνία’ προς όφελος του λαού και του τόπου. Η κυβέρνηση, υπό το βάρος των ιστορικών ευθυνών που έχει αναλάβει, πρέπει και μπορεί να αντιδράσει και θα αντιδράσει στις ιταμές μεθοδεύσεις των πιστωτών, εκπροσωπώντας γνήσια τη λαϊκή βούληση για απαλλαγή της χώρας από τα νεοαποικιάκα μνημονιακά δεσμά της κοινωνικής λεηλασίας».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται: «Η προοπτική για μια συμφωνία, που θα βάζει τέλος στη λιτότητα, που θα δίνει στην αναγκαία ρευστότητα στην ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία και θα προβλέπει την αναγκαία βαθιά διαγραφή του αβίωτου χρέους, εντός του υφιστάμενου ασφυκτικού πλαισίου που θέτουν οι κυρίαρχες ευρωατλαντικές ελίτ, μοιάζει να απομακρύνεται περισσότερο παρά ποτέ».

Το άρθρο καταλήγει ως εξής: «Είναι ώρα ιστορικών αποφάσεων για την προοπτική του τόπου και το μέλλον του ελληνικού λαού. Η συζήτηση των εναλλακτικών επιλογών που διαθέτει η χώρα, μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, επιβάλλεται να ανοίξει χωρίς δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς».