Αρκουμανέας: Δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία για κάποια μετάλλαξη- Τι είπε για τις μάσκες

Αρκουμανέας: Δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία για κάποια μετάλλαξη- Τι είπε για τις μάσκες
Ένας ηλικιωμένος άντρας με μάσκα προσώπου διασχίζει μία διάβαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 04 Μαΐου 2020. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης στην Ελλάδα, μαζί με το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων και επιχειρήσεων οι οποίες πρέπει να τηρούν τους κανόνες υγιεινής για την αποφυγή εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο κ. Αρκουμανέας κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, ενημερώνοντας, παράλληλα, πως περί το 31% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση που δίνει σημαντική ανοσία.

Καθησυχαστικός σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Όπως επισήμανε «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία από κάποια συγκεκριμένη μετάλλαξη. Τις επιτηρούμε και έχουμε καλή εικόνα».

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, ενημερώνοντας, παράλληλα, πως περί το 31% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση που δίνει σημαντική ανοσία.

Ακόμη, το 17% έχει πλήρη ανοσία έναντι του ιού καθώς έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Για τις μάσκες

Όσον αφορά τις μάσκες ο κ. Αρκουμανέας,  είπε, στον ΣΚΑΪ, ότι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται  για κάποιο χρονικό διάστημα καθώς παραμένουν ένα από τα βασικά όπλα μας απέναντι στην πανδημία.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό θα ειδοποιηθούν από σήμερα, για το πότε θα κάνουν μια μόνο δόση του εμβολίου.