Άρση της ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Άρση της ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αιχμές από τους ανεξάρτητους πλέον βουλευτές Μπούκουρα και Αλεξόπουλο για τη δράση της οργάνωσης - Τί είπαν στην Ολομέλεια.

Μετά από μία επεισοδιακή συζήτηση στη Βουλή, στην οποία έδωσαν το παρόν δύο από τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Γιώργος Γερμενής και Ευστάθιος Μπούκουρας), η Ολομέλεια αποφάσισε να ταχθεί υπέρ της εισαγγελικής πρότασης για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Νίκου Μίχου, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα.

Στη σχετική ψηφοφορία έλαβαν μέρος 220 βουλευτές, οι οποίοι ψήφισαν ως ακολούθως:
– Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, τάχθηκαν 183 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 25, ενώ «παρών» δήλωσαν 12.
– Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Νίκου Μίχου, ψήφισαν 197 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 16, ενώ «παρών» δήλωσαν 7.
– Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Γιώργου Γερμενή, ψήφισαν 197 βουλευτές, ενάντιοι υπήρξαν 16 βουλευτές, ενώ 7 βουλευτές δήλωσαν «παρών».
– Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα ψήφισαν 182 βουλευτές, κατά της άρσης της ψήφισαν 26, ενώ 12 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό – επιχειρησιακό» σκέλος η Χρυσή Αυγή

 

«Έσπασε» στο βήμα της Βουλής ο Στάθης Μπούκουρας
Νομικά αβάσιμη χαρακτήρισε την κατηγορία που αντιμετωπίζει ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος «έσπασε» στο βήμα και με κλάματα περιέγραψε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του.

«Προσπαθώ να σας πω για την κατάστασή μου εδώ και τέσσερις μήνες που βρίσκομαι έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου… με συγχωρείτε για τη φόρτιση… είχα πει στις κυρίες ανακρίτριες ότι είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τον κορινθιακό λαό μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο… κάποιοι γελάνε… κάποιοι με χλευάζουν…. Δεν θα σας διαβάσω τίποτα από αυτά που έχω γράψει… θα τα καταθέσω… ίμαι περήφανος που εκπροσωπώ τον κορινθιακό λαό στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είχα πει στην κυρία ανακρίτρια ότι κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής… και είμαι πολύ περήφανος… είμαι ένα λαϊκό παιδί το οποίο εργάζομαι από 15 χρονών, δεν τα λέω για να με λυπηθείτε. Τα λέω επειδή έτσι νιώθω.

Από 15 χρονών εργάζομαι… ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο και αναγκάστηκα να αναλάβω την επιχείρηση της οικογένειάς μου. Παντρεμένος εδώ και 25 χρόνια με την ίδια σύζυγο. Από τις 11.11.89. Με την ίδια γυναίκα από 15 χρονών παιδάκι. Μικρά παιδιά, αγαπηθήκαμε, ερωτευτήκαμε, κάναμε μια οικογένεια. Είμαι περήφανος για τον γιό μου, ο οποίος είναι 18 χρονών, η κόρη μου 15 και το τρίτο μου παιδάκι το μικρό 3 χρονών. Έρχονται στη φυλακή, τα βλέπω μια ώρα την εβδομάδα…Μια ώρα την εβδομάδα τα βλέπω και με ρωτάνε. Γιατί πατέρα είσαι στη φυλακή; Και δεν έχω να τους απαντήσω τίποτα. Τα κοιτάω στα μάτια και κλαίω και δεν ξέρω τι να τους πω. Γιατί είμαι φυλακή; Τι έχω κάνει; Πείτε μου; Γιατί μου στερείτε την οικογένεια μου; Τα παιδιά μου; Την ελευθερία μου; Ποιο είναι το κακούργημα που έχω κάνει;

Είμαι περήφανος που ήρθα εδώ μέσα. Δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα εδώ μέσα. Δεν πρόσβαλα ποτέ κανένα σας. Έτυχε και έγινα βουλευτής της Χρυσής Αυγής! Δεν είμαι φασίστας! Δεν είμαι ναζιστής! Έλληνας πατριώτης είμαι! Αγαπώ αυτόν τον τόπο. Παλεύω αγωνίζομαι. Θέλω καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μου, τα παιδιά σας, όλα τα ελληνόπουλα. Ποιο είναι το έγκλημα; Τι έχω κάνει πείτε μου. Φεύγω πάλι και πάω στις φυλακές Ναυπλίου. Ναι, θα το πω πρώτη φορά, θα το μάθει και η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, δεν το λέω για να με λυπηθείτε. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Με λεξοτανίλ και λαντόζ. Τα ξέρετε; Τα γνωρίζετε;».

Είπε ακόμη για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή σήμερα «προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν είχα ακραίες συμπεριφορές, τάσεις. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Είναι κακό; Η Ελλάδα στους Έλληνες, έλεγε. Για ΠΑΣΟΚ έκανα αγώνα. Ανέβαινα στις κολόνες και κρέμαγα σημαίες. Για την αλλαγή του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον μου ζητήθηκε να βοηθήσω…Λυπάμαι που ενώ στη Χρυσή Αυγή έδωσα ένα καθαρό και τίμιο αγώνα, αυτή τη στιγμή κάποιοι πρώην συναγωνιστές, γελάνε και με χλευάζουνε».

Η καραμπίνα που βρέθηκε στο σπίτι του, όπως εξήγησε, ενώ ήταν κυνηγετικό όπλο χαρακτηρίστηκε πυροβόλο όπλο και πολεμικό τυφέκιο επειδή, αφαιρώντας τοn μειωτήρα, είχε αυξήσει τη χωρητικότητά της κατά δύο φυσίγγια.

 

Δεν έφυγε νωρίτερα από το κόμμα γιατί φοβήθηκε τους Χρυσαυγίτες ο Αλεξόπουλος
Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλου. Κρατώντας χαρτονομίσματα των 50, 20 και 10 ευρώ και φωνάζοντας «λαδώθηκες, λαδώθηκες» απάντησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελενη Ζαρούλια και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης στα όσα είπε ο πρώην βουλευτής της ΧΑ Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος από το βήμα της Βουλής. Η φράση του Ηλία Κασιδιάρη «μπράβο Αλεξόπουλε» συνόδευε την απόληξη της ομιλίας του βουλευτή που, πλέον, δεν βρίσκεται στη δύναμη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

«Χωρίς να αποτελώ ούτε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ούτε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που λαμβάνουν τις αποφάσεις για την πολιτική γραμμή και τα πειθαρχικά μέτρα, είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι όχι απλώς συμμετέχω αλλά και ότι διευθύνω κιόλας εγκληματική οργάνωση», είπε ο κ. Αλεξόπουλος και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές που δεν συμμετείχαν στα όργανα του κόμματος είχαν επιρροή μόνο ως προς τις ψηφοφορίες για τους νόμους που ψήφιζε η Βουλή.

«Χωρίς να έχω την παραμικρή συμμετοχή, παρατηρούσα με τους υπόλοιπους πολίτες μία σειρά από παράνομες ενέργειες, στις οποίες συμμετείχαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτές που λίγο- πολύ παρατηρούσαν όλοι. Δεν είχα τη δυνατότητα ούτε να τις σταματήσω και πολύ περισσότερο να τις ελέγξω» είπε και ανέφερε ότι, ήδη, εσωτερικά είχε διαμορφώσει τους μάχιμους όρους της αποστασιοποίησής του από μία πρακτική που, κατά την άποψή του, αμαυρώνει τις αξίες του πατριωτισμού.

Ο βουλευτής αποδέχθηκε την κριτική ότι δεν κατήγγειλε νωρίτερα αυτή την πρακτική, όμως, σημείωσε ότι μετά τον φόνο του Παύλου Φύσσα και την αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος είχε σχέση με στελέχη του κόμματος, είχε, ήδη, αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά να ανεξαρτητοποιηθεί.

Ακόμη, επικαλέστηκε καταγγελίες του πρόεδρου του Πατριωτικού Συνδέσμου Λάρισας ότι ξυλοκοπήθηκε από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για να δηλώσει ότι μετά από αυτό φοβήθηκε πως ανάλογες ενέργειες θα στρέφονταν κατά του ιδίου και της οικογενείας του. Ανέφερε, δε, ότι η ηγεσία του κόμματος είχε κρυφή ατζέντα, κάτι που αποκαλύφθηκε μετά το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη.

 

Με χειροπέδες στη Βουλή ο Γερμενής
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, που έλαβε ειδική άδεια για να παραβρεθεί στην Ολομέλεια, είπε ότι «η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την ελληνική Βουλή, που θα γραφτεί στην ιστορία ως ημέρα που ήρθε εκλεγμένος βουλευτής στα έδρανα της Βουλής με χειροπέδες από τον Κορυδαλλό».

«Με πληροφορούν κ. Γερμενή ότι ουδέποτε μπήκαν χειροπέδες. Παρακαλώ λοιπόν…», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης. «Πριν λίγο βγήκαν οι χειροπέδες. Εδώ έξω από το αμφιθέατρο. Λοιπόν αφήστε τα αυτά. Και μη με διακόπτετε, διότι θα κάτσω λίγα λεπτά και θα γυρίσω πίσω στον Κορυδαλλό να σας αφήσω ήσυχους», επέμεινε ο Γ. Γερμενής.

«Το 2014 υπάρχουν ακόμη πολιτικοί κρατούμενοι που δεν διέπραξαν οι ίδιοι κάποιο έγκλημα», είπε ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ και επικαλέστηκε συνομιλία με την ανακρίτρια «του», η οποία του είπε «δεν χρειάζεται κύριε Γερμενή να έχετε κάνει κάποιο αδίκημα εσείς ο ίδιος, αρκεί που είστε βουλευτής της Χρυσής Αυγής». «Αυτό μου είπε η κ. Κλάπα», είπε ο Γιώργος Γερμενής και αναρωτήθηκε: «δηλαδή, όποιος είναι βουλευτής της Χρυσής Αυγής ή θα γίνει αύριο ευρωβουλευτής θα είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης»;

Μίλησε για επίορκους δικαστές και επικίνδυνες αντιλήψεις για το πώς λειτουργεί η Δημοκρατία και αναφέρθηκε στο σκεπτικό με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισής του, που αναφέρει ότι «ο κατηγορούμενος ως βουλευτής της Χρυσής Αυγής γνώριζε τι επιδιώκουν να πράξουν τα μέλη, τα στελέχη και οι οπαδοί του κόμματος». «Ακούσατε καλά; Οι οπαδοί του κόμματος. Δηλαδή, έχουμε 8.000 Έλληνες φυλακισμένους στην Ελλάδα», είπε. Εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές η κυβέρνηση θα φύγει με αεροπλάνα και βαπόρια και επικαλέστηκε συνομιλία που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, στο περιθώριο συζήτησης για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στο υπουργείο Εσωτερικών, και, κατά τον κ. Γερμενή, είχε πει (σσ: ο κ. Αθανασίου) απευθυνόμενος στον Ευριπίδη Στυλιανίδη: «Ευριπίδη, τούτος εδώ είναι καλό παιδί και έξυπνος πρέπει να τον κάνουμε δικό μας», για να αναρωτηθεί πώς άλλαξε γνώμη στη συνέχεια και τον έβαλε στη φυλακή.

Επέρριψε επίσης ευθύνη στην αντιπολίτευση, διότι μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Μπαλτάκου- Κασιδιάρη δεν επέμειναν στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. «Εσείς ασχολείστε αν την κάμερα την κράταγε ο Κασιδιάρης, αν την είχε στο πέτο, αν την είχε στη γραβάτα, αν ο Μπαλτάκος είναι ακροδεξιός, τι είδους οικειότητα είχαν, λες και ο Μπαλτάκος είναι κάποιος τυχαίος. Αυτός δεν είναι 30 χρόνια φίλος του Σαμαρά; Και εσείς ασχολείστε με αυτά αντί να υπογράψετε την πρότασή μας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής», είπε, ενώ για τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην κατοχή του είπε ότι υπάρχει άδεια και ότι τα κατείχε «για να κυνηγάει τσίχλες».

«Μετά τις εκλογές εμένα ο λαός θα με έχει εδώ πάνω και εσάς θα σας πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων», είπε προτού κατέβει από το βήμα.

 

«Με το όπλο που είχα εγώ θα παίρναμε το Κοινοβούλιο» είπε ειρωνικά ο Μίχος
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, για τον οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του για παράνομη οπλοκατοχή και για τον νόμο περί ναρκωτικών, κατήγγειλε ότι η Αστυνομία με εντολές, όπως είπε, του Νίκου Δένδια, προσέγγισε ανθρώπους της νύχτας, προκειμένου, έναντι αμοιβής 30.000 έως 35.000 ευρώ, να καταθέσουν σε βάρος του ψευδή στοιχεία, που τον εμπλέκουν με τη νύχτα, με εκβιασμούς και προστασία μαγαζιών.

Είπε ακόμη ότι η δίωξη εναντίον του είναι πολιτική και ότι στήνεται ένα Χολυγουντιανό σόου διασυρμού των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που ξεκινάει από τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και φτάνει ως τον ίδιο.

Για το όπλο που βρέθηκε κατά την έρευνα της αστυνομίας, παραδέχθηκε ότι πράγματι το κατείχε παράνομα, αλλά αυτό για να προστατεύσει τη δουλειά και τη ζωή τού ιδίου και τις οικογένειάς του, επειδή μένει σε μια περιοχή όπου γίνονται πολλά εγκλήματα, για δε την ινδική κάνναβη είπε ότι τα 1,2 γραμμάρια δεν ήταν του ιδίου, αλλά κάποιου από τους προηγούμενους μισθωτές της οικίας στην οποία διέμενε. «Αν ήταν δική μου, δεν θα ντρεπόμουνα να το πω, να είστε σίγουροι. Δεν έχω κανένα θέμα και ούτε κρύβομαι» είπε.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ως «στόχος τρομοκρατίας», επικαλούμενος «την προκήρυξη των τρομοκρατών που δολοφόνησαν τα δύο αθώα παιδιά». «Ο κόντε Δένδιας έχει αφήσει ελεύθερους όλους τους ψευτοεπαναστάτες, όλους τους τρομοκράτες, όλα τα λαμόγια και όλο το αληταριό, που βγαίνουν και σκοτώνουν για το τίποτα και κυνηγάει εμάς. Εμείς θα κάναμε τη ζημιά» δήλωσε ο βουλευτής. Και με ειρωνικό τρόπο είπε ότι «με το όπλο που είχα εγώ θα παίρναμε το Κοινοβούλιο και μετά θα παίρναμε και την Πόλη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

H Ζαρούλια κουνούσε 50ευρα στη Βουλή και φώναζε «λαδώθηκες» στον Αλεξόπουλο

Στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής