Αρχίζει την κάλυψη της Lamda Development με τιμή στόχο στα 10 ευρώ η Euroxx

Αρχίζει την κάλυψη της Lamda Development με τιμή στόχο στα 10 ευρώ η Euroxx
Οι μετοχές της Lamda Development παρουσιάζουν μακροχρόνια υποαπόδοση έναντι του Δείκτη του ΧΑΑ

Την κάλυψη της Lamda Development εκκινεί η Euroxx, δίνοντας σύσταση overweight και τιμή στόχο τα 10 ευρώ, ήτοι περιθώριο ανόδου 47% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών της μετοχής. 

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι μετοχές της Lamda Development παρουσιάζουν μακροχρόνια υποαπόδοση έναντι του Δείκτη του ΧΑΑ. «Πιστεύουμε ότι αυτό δημιουργεί ένα ισχυρό σημείο εισόδου για τους επενδυτές ώστε να αποκτήσουν έκθεση στην ανάπτυξη του Ελληνικού, ένα έργο με σημαντική κρυφή αξία, και στο Lamda Mall, μοναδικό περιουσιακό στοιχείο στην ελληνική αγορά».

Η Lamda Development βρίσκεται εκτός εστίασης των επενδυτών τα τελευταία 2-3 χρόνια λόγω του υψηλού κινδύνου εκτέλεσης του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη. «Πιστεύουμε ότι αυτό δημιουργεί μια ισχυρή ευκαιρία για τους επενδυτές να αγοράσουν σε χαμηλή τιμή ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενο, με ανοδικό κίνδυνο στις τιμές πώλησης, ένα σταθερό ιστορικό παραδόσεων μέχρι τώρα και ένα κατώτατο όριο αποτίμησης από πρόσφατες πωλήσεις οικοπέδων. Υπολογίζουμε τη μετοχική αξία του Ελληνικού σε περίπου 1 δισ. ευρώ».

Τα Lamda Malls είναι ένα μοναδικό ατού. To NAV της επιχείρησης που αφορά τα εμπορικά κέντρα είναι αυτή τη στιγμή στα 925 εκατ. ευρώ, με τα λειτουργικά εμπορικά κέντρα στα 610 εκατ. ευρώ. Η Lamda έχει ισχυρή ανταγωνιστική θέση με υψηλά εμπόδια εισόδου, τη χαμηλότερη πυκνότητα εμπορικών κέντρων στην Ευρώπη και πολύ συντηρητική αποτίμηση από ανεξάρτητους εκτιμητές (απόδοση εξόδου 7,4%). 

Ο συνδυασμός της αύξησης του NAV, της δυνατότητας συμπίεσης της απόδοσης και της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά κάνει τα Lamda Malls ένα πολύ ελκυστικό περιουσιακό στοιχείο, καταλήγει η Euroxx.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: