Athens Plaza Hotel: Επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ σε 50 «έξυπνες» business suites

Athens Plaza Hotel: Επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ σε 50 «έξυπνες» business suites
The Athens Plaza Hotel in Syntagma Square during Christmas decorations in Athens, Greece on December 17, 2017. (Photo by Giorgos Georgiou/NurPhoto) (Photo by Giorgos Georgiou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το business model του ομίλου δίνει έμφαση στον πολιτισμό και στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που βασίζεται στη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και την αειφορία.

Στην ανακαίνιση 50 δωματίων business classic προκειμένου να γίνουν «έξυπνα» και να απογειώσουν την εμπειρία των πελατών προχωρά το NJV ATHENS PLAZA, επενδύοντας 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως τόνισε η κα Ρόζα – Μαρία Τσιριγώτη, Guest Relations – CSR Manager Athens Plaza Hotel, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, το ξενοδοχείο εφαρμόζει ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο διακυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό και στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που βασίζεται στη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και την αειφορία.

«Παρακολουθούμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ενισχύοντας τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσω πιστοποιημένων ΜΚΟ και προωθούμε με κάθε δυνατό τρόπο τον ελληνικό πολιτισμό».

Αναφερόμενη στις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις του ομίλου η κα Τσιριγώτη στάθηκε στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 30% μέχρι το 2030 καθώς επίσης και στην ενίσχυση της ποιότητας διαδικασιών σε όλους τους τομείς δράσης.

Ρόζα - Μαρία Τσιριγώτη, Guest Relations - CSR Manager Athens Plaza Hotel
Ρόζα – Μαρία Τσιριγώτη, Guest Relations – CSR Manager Athens Plaza Hotel

Η Αμερική παραμένει η πιο δυνατή αγορά

«Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία που ξεκίνησε τη δραστηριότητα του το 1980 και βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία που έχει λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης σημαντικών προσωπικοτήτων. Οι σημερινοί ταξιδιώτες αναζητούν διαφορετικές εμπειρίες που προάγουν τη συναισθηματική σύνδεση και το να δημιουργούν αναμνήσεις και εμείς αυτό το προσφέρουμε» τόνισε ο Δημήτρης Σκλαβενίτης, Διευθυντής Πωλήσεων στο Athens Plaza Hotel.

Ο ίδιος απέδωσε τον 12μηνο τουρισμό που καταγράφει η Αθήνα, κατά κύριο λόγο στην καλή αεροπορική σύνδεση, πρωτίστως με την Αμερικανική Ήπειρο, αλλά και στην κρουαζιέρα. Παρουσιάζοντας το φετινό τουριστικό μείγμα του ξενοδοχείου, 27% ήταν τουρίστες από Αμερική – την οποία και χαρακτήρισε ως τη σημαντικότερη αγορά τουρισμού πολυτελείας – 130% αύξηση σημείωσε η Κίνα που τα προηγούμενα χρόνια λόγω πανδημίας ήταν κλειστή, στο +63% κινήθηκε η Αυστραλία και +31% η Βραζιλία αντίστοιχα.

«Το 2023 είδαμε αύξηση 17% της μέσης τιμής δωματίου σε σχέση με το 2022. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει πολύ σε Ισραήλ,Κύπρο και Ευρώπη. Είχαμε κάνει πολλές επισκέψεις στο Ισραήλ μέχρι και τις 30/9 και είχαμε μια αύξηση 19%. Οι Ισραηλινοί αγαπάνε πολύ την Αθήνα και ήδη έχουμε προκρατήσεις για το 2024. Θεωρώ πως δεν θα χρειαστεί να τους αντικαταστήσουμε» διευκρίνισε ο κ. Σκλαβενίτης.

Πρόσθεσε ότι η πληρότητα για τον μήνα Απρίλιο βρίσκεται στο 47% με επιβεβαιωμένες κρατήσεις. «Ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι μήνες που θα καθορίσουν την πορεία του ξενοδοχείου. Θα έχουμε ένα συνέδριο για τον τελικό ποδοσφαίρου και τα Ποσειδωνία, οπότε θα υπάρξει συνεχής ροή» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: