Αυτά είναι τα κορυφαία wine bars της Αθήνας

Αυτά είναι τα κορυφαία wine bars της Αθήνας
Πήγαμε (και ξαναπήγαμε), δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα wine bars της πόλης.

Υπάρχουν πολλές γωνιές στην Αθήνα αφιερωμένες στο κρασί. Διεκδικώντας, με άξονα τις διεθνείς και ντόπιες ποικιλίες, το καλό φαγητό και το προσεγμένο περιβάλλον, τον χρόνο και την προσοχή σας. Από το Σύνταγμα μέχρι τον Πειραιά, αυτές είναι μερικές οινικές στάσεις που πρέπει να κάνετε φέτος.

Oinoscent

Το Oinoscent αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κρασιού από το 2008. Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Βουλής στο Σύνταγμα και το κελάρι του φιλοξενεί πλέον περισσότερες από 1.000 διαφορετικές ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο. Αφήστε την ομάδα των έμπειρων σομελιέ να σας κατευθύνουν ώστε να απολαύσετε μια οινική εμπειρία επιπέδου. Συνοδεύστε το κρασί σας με πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουλτούρα και κουζίνα, με τοπικά εποχιακά υλικά και την υπογραφή του σεφ Γιάννη Τσικουδάκη.

Βουλής 45, Σύνταγμα

Τανίνη Αγάπη μου

Στη γωνία Ιπποκράτους και Μεθώνης, το Τανίνη Αγάπη μου σερβίρει μόνο ελληνικές ετικέτες -από τη Νάουσα μέχρι την Ανάφη. Σε αυτό το χαλαρωτικό περιβάλλον θα απολαύσετε ντόπιες ποικιλίες, ενώ στο wine μενού δεσπόζουν τα φυσικά κρασιά από βιολογικούς και βιοδυναμικούς αμπελώνες. Επί της οδού Μεθώνης βρίσκεται το υπόγειο κελάρι της Τανίνης. Στην -ειδικά κατασκευασμένη- επιτοίχια κάβα θα βρείτε όλες τις ετικέτες της λίστας -και όχι μόνο- για να γεμίσετε το ψυγείο στο σπίτι με τα αγαπημένα σας κρασιά ή να τα κάνετε δώρο. Στο μενού θα βρείτε από παραδοσιακά τυριά και αλλαντικά, όπως βολάκι Άνδρου και chorizo Θράκης, μέχρι βοδινό ταρτάρ και cheesecake ξινομυζήθρας.

Ιπποκράτους 91 και Μεθώνης, Αθήνα

Heteroclito

Το Heteroclito βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πετράκη και Φωκίωνος, σε ένα σημείο που έχει γίνει σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν το κρασί από την πρώτη στιγμή που άνοιξε. Ένας μοναδικός προορισμός στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το Heteroclito σερβίρει γηγενείς και σπάνιες ντόπιες ποικιλίες, συνοδεία πλατό με επιλεγμένα τυριά και αλλαντικά. Στον κατάλογο του θα βρείτε περισσότερες από 200 ελληνικές ετικέτες, με έμφαση σε κρασιά όπου ακολουθήθηκαν ήπιες μέθοδοι καλλιέργειας και οινοποίησης.

Φωκίωνος 2 & Πετράκη, Αθήνα

By the Glass

Το By the Glass άνοιξε τις πόρτες του το 2012 και πλέον αποτελεί θεσμό για την πόλη. Στεγάζεται στην Πινακοθήκη Ράλλη (στοά), στην καρδιά της Αθήνας, με θέα στη Ρωσική Εκκλησία του 11ου αιώνα στη μικρή πλατεία, λίγα βήματα από την είσοδο του Εθνικού Βοτανικού Κήπου. Εδώ θα βρείτε μια επιλογή από 500+ κρασιά, ελληνικά και εισαγόμενα από όλο τον κόσμο: παλιές ελληνικές σοδειές, εκλεκτά κρασιά υψηλής ποιότητας, δοκιμασμένα διεθνή κλασικά και σπάνια συλλεκτικά μπουκάλια. Επιπλέον, προσφέρεται μεγάλη ποικιλία από σαμπάνιες και αφρώδεις οίνους, καθώς και αποστάγματα και επιδόρπια κρασιά.

Σουρή 3, Αθήνα

Zinfandel

Με art deco αισθητική σε ένα περιβάλλον διακριτικής πολυτέλειας, το Zinfandel αποτελεί σχετικά νέα άφιξη στα βόρεια προάστια που συζητιέται ήδη πολύ. Διαθέτει πλήθος ετικετών -που ανανεώνονται συνεχώς- από διεθνή και εγχώρια κρασιά, με τη δυνατότητα να καταναλώσετε κάποιες από αυτές και by the glass. Για όσους δεν επιθυμούν να πίνουν ασυνόδευτο το κρασί τους, μπορούν να επιλέξουν πλατό με ιδιαίτερα τυριά και αλλαντικά, tartare di manzo, ceviche και σολομό Gravlax.

Ομήρου 18, Χαλάνδρι

Paléo

Αποτελεί από μόνο του ικανό λόγο και αιτία για να κατεβείτε στον Πειραιά. Ο γνωστός σομελιέ Γιάννης Καϋμενάκης δημιούργησε το Paléo σε αυτό το βιομηχανικό στενό δίπλα στο λιμάνι, σε μια ανακαινισμένη παλιά αποθήκη, διακοσμημένη με άδειες φιάλες και σχολικές καρέκλες. Έντονη vintage αύρα, υψηλή αισθητική, δύο λίστες, μία με 50 λευκά και 50 κόκκινα κρασιά και μια πιο πλήρη, με 300 ετικέτες από τον ευρωπαϊκό νότο. Πάνω στα sous-plat είναι τυπωμένος ένας μικρός κατάλογος με συνοδευτικά πιάτα, ενώ υπάρχουν και επιλογές για πιάτα ημέρας. Ιδανικό σημείο για στάση πριν ή μετά την επίσκεψη σας στις τρεις διεθνούς εμβέλειας gallery που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο.

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς

Vintage

Αν ψάχνετε για ένα vintage wine bar στην Αθήνα, τότε πρέπει να κλείσετε σίγουρα τραπέζι εδώ. Ένα wine bar σε στιλ μπιστρό που ανήκει και λειτουργεί από τους Ίζα και Πάνο Κυριαζή. Το ζευγάρι είχε επιστρέψει στην Αθήνα το 2013 μετά από χρόνο που πέρασε στα Ιωάννινα (όπου είχαν οικογενειακό εστιατόριο) και ήθελε να αναδημιουργήσει ένα κλασικό μπιστρό στην καρδιά της ιστορικής Αθήνας με μεγάλη ποικιλία κρασιών τόσο από ελληνικούς όσο και από διεθνείς αμπελώνες. Επιπλέον αποτελεί πολύ καλή επιλογή για εταιρικές εκδηλώσεις και επαγγελματικές συναντήσεις.

Μητροπόλεως 66-68, Πλάκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: