Αθώοι οι δημοσιογράφοι που είχε μηνύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης

Αθώοι οι δημοσιογράφοι που είχε μηνύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης

«Ενημερωτικός ο σκοπός της δημοσίευσης» έκρινε το δικαστήριο.

Αθώοι κρίθηκαν από το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο διευθυντής της Εφημερίδας των Συντακτών Νικόλας Βουλέλης και ο δημοσιογράφος Δ. Ψαρράς οι οποίοι δικάστηκαν έπειτα από μήνυση του κατηγορούμενου για εγκληματική οργάνωση βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασσιδιάρη, για εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η μήνυση του προσωρινά κρατούμενου βουλευτή αφορούσε κείμενο και βίντεο που δημοσιοποίησε η εφημερίδα τον περασμένο Δεκέμβριο στο οποίο ο μηνυτής εμφανίζεται να υποδύεται τον αρχιφύλακα και να επιβλέπει το ξυλοκόπημα ενός κρατούμενου από δύο υποτιθέμενους αστυνομικούς.

Το δικαστήριο, προς το οποίο υπέβαλε νωρίτερα πρόταση ενοχής ο εισαγγελέας Έδρας, έκρινε όσον αφορά την κατηγορία της εξύβρισης ότι το επίμαχο ρεπορτάζ αποτελούσε «αυστηρή κριτική» για πρόσωπο του δημόσιου βίου και μάλιστα μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου.

Έκρινε επίσης με την απόφασή του το δικαστήριο πως ο σκοπός της δημοσίευσης δεν ήταν εξυβριστικός αλλά ενημέρωσης, λόγω του ενδιαφέροντος του συνόλου για την υπόθεση. Για τη δεύτερη κατηγορία το δικαστήριο έκρινε ότι το δημοσιοποιηθέν βίντεο δεν πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί αρχείο και έτσι οι δύο δημοσιογράφοι δεν διέπραξαν παραβίαση προσωπικών δεδομένων.