Αυγό στο κεφάλι δέχτηκε ο Γερμανός πρόεδρος στην Πράγα

Αυγό στο κεφάλι δέχτηκε ο Γερμανός πρόεδρος στην Πράγα

Μετά το συμβάν ο πρόεδρος της Τσεχίας ζήτησε συγγνώμη στον Γερμανό ομόλογό του και ανέφερε πως το αυγό προοριζοταν για τον ίδιο.

O πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, που επισκέφθηκε την Πράγα μαζί με άλλους προέδρους χωρών της κεντρικής Ευρώπης με αφορμή την 25η επέτειο της πτώσης του κομμουνισμού, επλήγη στο κεφάλι από ένα αυγό που προοριζόταν για τον Τσέχο ομόλογό του Μίλος Ζέμαν, με το οποίο τον είχε στοχεύσει ένας πολιτικός του αντίπαλος, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία της Τσεχίας.

Κατά τη διάρκεια μιας τελετής που πραγματοποιήθηκε σε μια πλατεία της Πράγας, «ο πρόεδρος Γκάουκ επλήγη στους κροτάφους. Ο ίδιος ταράχθηκε από το σοκ αλλά συνέχισε το πρόγραμμά του όπως είχε προβλεφθεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της τσέχικης προεδρίας, Γίρι Όβτσατσεκ.

Μετά το συμβάν ο πρόεδρος της Τσεχίας ζήτησε συγγνώμη από το Γερμανό ομόλογό του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου.
«Ο Μίλος Ζέμαν είπε στον Γιοάχιμ Γκάουκ: “Συγχωρείστε με κύριε Πρόεδρε, το αυγό αυτό προοριζόταν για εμένα, όχι για εσάς”» ανέφερε ο Όβτσατσεκ.

Πολιτικοί αντίπαλοι του προέδρου της Τσεχίας τον γιούχαραν και σφύριζαν αποδοκιμαστικά εναντίον του καθώς διαδήλωναν κατά του «φιλορωσικού» προσανατολισμού που λένε ότι δίνει στη χώρα και της τις χυδαιολογίες που χρησιμοποιεί.

Εκτός του επικεφαλής του γερμανικού Κράτους, οι πρόεδροι της Ουγγαρίας Γιάνος Άντερ, της Πολωνίας Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι και της Σλοβακίας Αντρέι Κίσκα συμμετείχαν στις τελετές, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 25η επέτειο της «Βελούδινης Επανάστασης» που οδήγησε στην πτώση του κομμουνισμού στην πρώην Τσεχοσλοβακία.

Τουλάχιστον 20 διαδηλώσεις ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν σήμερα στην Πράγα περιλαμβανομένων πολλών εναντίον του προέδρου Μίλος Ζέμαν, ενός αμφιλεγόμενου πολιτικού που εξελέγη έπειτα από άμεση καθολική ψηφοφορία στις αρχές του 2013.