AXA: Δήλωση ατυχήματος σε 15 λεπτά

AXA: Δήλωση ατυχήματος σε 15 λεπτά
Ιατρική γνωμάτευση με βιντεοκλήση και δήλωση της ζημιάς χωρίς να περιμένεις πραγματογνώμονα.

Τη στιγμή ενός ατυχήματος, μιας ζημιάς από φυσική καταστροφή ή μιας περιπέτειας υγείας που εμφανίζεται ξαφνικά, ο πρώτος άνθρωπος που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο ασφαλιστής μας. Ενώ εκ πρώτης νιώθουμε ανακούφιση ότι ένας τρίτος θα κληθεί να διαχειριστεί την κατάσταση για λογαριασμό μας, στη σκέψη ότι θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να επιλυθεί το ζήτημα … πελαγώνουμε!

Με ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών η AXA αλλάζει τα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά δίνοντας στον πελάτη τη δυνατότητα να επισπεύσει χρονοβόρες διαδικασίες με το πάτημα ενός κουμπιού από το κινητό του.

Πλέον χρειάζονται μόλις δεκαπέντε λεπτά για μια δήλωση ατυχήματος με My axa away, 12 ημέρες για την πλήρη επισκευή ζημιάς σπιτιού με το πρόγραμμα Direct repair και μία ημέρα για την πληρωμή μιας αποζημίωσης σπιτιού.

“Δεν είμαστε πελατοκεντρική εταιρεία, αλλά ανθρωποκεντρική. “Κλειδώνουμε” εκείνο ακριβώς που θέλει ο πελάτης όταν έχει ζημιά και μετά πάμε στα υπόλοιπα. Μας αξιολογούν οι ίδιοι οι πελάτες μας και δεν είναι τυχαίο που το σκορ μας παραμένει σταθερά στο 4,7 στα 5” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της AXA σε εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων προϊόντων της γνωστής ασφαλιστικής.

Ήδη, όπως είπε, 36.000 πελάτες έχουν τα συμβόλαια στα κινητά τους, ενώ περί τους 37.000 ασφαλισμένους αποκτούν σταδιακά πρόσβαση στη νέα υπηρεσία My AXA Doctor. “Θέλουμε μια κοινωνία ασφαλισμένων που να είναι πιο υγιείς και επενδύουμε πολύ στην πρόληψη και την ενημέρωσή τους. Το επόμενο βήμα είναι τα προγράμματα που αφορούν τα  connected homes” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το καινοτόμο σύστημα υπηρεσιών στην υγεία μίλησαν στελέχη της AXA εστιάζοντας στην πρόληψη καθώς και στην έγκαιρη και σωστή ενημέρωση των ασφαλισμένων. Μέσω του My ΑΧΑ healthy habit ο ασφαλισμένος λαμβάνει με e-mail προσωποποιημένες συμβουλές για καλή υγεία, ενώ απολαμβάνει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες πριν καν ακόμα γίνει πελάτης.

Ταυτόχρονα, μέσω της παροχής κινήτρων και της επιβράβευσης ο Όμιλος ΑΧΑ προσπαθεί να αφυπνίσει τους Έλληνες καθιστώντας τους περισσότερο υπεύθυνους σε ότι αφορά τη διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων προληπτικού χαρακτήρα. Χάρη στο My AXA frequent check up discount όσοι ασφαλισμένοι είναι συνεπείς  και κάνουν κάθε χρόνο το καθιερωμένο check up τους παρέχεται επιπλέον έκπτωση.

Ο ασφαλισμένος το μόνο που έχει να κάνει είναι να οργανώσει απλά το check up του στα συνεργαζόμενα κέντρα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα να ασχοληθεί μόνο με την εισαγωγή του. “Θέλουμε να μην ασχολείται με τα διαδικαστικά και να είναι ήρεμος. Αυτά τα αναλαμβάνουμε εμείς” τόνισαν τα στελέχη.

Η καινοτομία της ΑΧΑ μέσω του My AXA doctor έγκειται στο ότι πρόκειται για την πρώτη υπηρεσία τηλεϊατρικής που προσφέρεται στη χώρα μέσα από ένα ασφαλιστήριο ιατρικής περίθαλψης. Ο ασθενής χωρίς να χρειαστεί να κουνηθεί από τον καναπέ του σπιτιού του, εφόσον δεν συντρέχει επείγον περιστατικό, μιλά μέσω βιντεοκλήσης με τον γιατρό για να τον καθοδηγήσει.

“Έχει δημιουργηθεί μια εφαρμογή που μπορεί να έχει ανά πάσα ώρα και στιγμή ο ασφαλισμένος στο κινητό του. Δεν αφορά τα επείγοντα περιστατικά. Κλείνει ραντεβού για βιντεοκλήση και αφού ολοκληρωθεί έχει γραπτώς τη διάγνωση, ενώ διατηρείται και το ιστορικό του ασθενούς”.

Τέλος, σε περίπτωση αυτοκινητιστικού δυστυχήματος ή πρόκλησης ζημιών σε επιχειρήσεις και κατοικίες, ο ασφαλισμένος αξιοποιώντας τα εργαλεία που προσφέρει η τεχνολογία δεν χρειάζεται να περιμένει για ώρες τον πραγματογνώμονα, αλλά μπορεί να στείλει ο ίδιος από το κινητό του εικόνες από τη ζημιά για να τις αξιολογήσει η ασφαλιστική. Ουσιαστικά το my axa away σου επιτρέπει να δηλώσεις τη ζημιά από όπου και αν βρίσκεσαι.

“Η δουλειά μας είναι να βλέπουμε κινδύνους και ζημιές και σκοπός είναι αυτό να γίνεται από μακριά. Είμαστε οι πρώτοι που το κάνουμε. Ο πελάτης μας επικοινωνεί με εκπρόσωπο της ΑΧΑ, ο οποίος του στέλνει ένα λινκ για να κατεβάσει. Στη συνέχεια φωτογραφίζει τις ζημιές και δίνει live το στίγμα από το σημείο του ατυχήματος”.

Όσον αφορά μικροζημιές που δημιουργούνται από σεισμό, η εφαρμογή μετρά αυτόματα το μέγεθος της ζημιάς ως προς την επιφάνεια που καταλαμβάνει, αποστέλλεται ηλεκτρονικά, γίνεται αναγγελία της ζημιάς, καταχωρείται ηλεκτρονικά η υπογραφή του πελάτη και ολοκληρώνεται η διαδικασία σε λίγα λεπτά.