Αξιωματούχοι της Fed κάνουν έκκληση για νέες αυξήσεις επιτοκίων

Αξιωματούχοι της Fed κάνουν έκκληση για νέες αυξήσεις επιτοκίων
Photograph of coins and an illustrative graph with 'inflation' sign are seen displayed on a screen in this multiple exposure illustration photo taken in Krakow, Poland on May 31, 2022. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Tα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ δείχνουν ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει πραγματοποιήσει όση πρόοδο θα έπρεπε.

Δύο αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ απηύθυναν την Τετάρτη έκκληση για νέες επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων για την επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Ο Νιλ Κασκάρι δήλωσε ότι παραμένει «ανοικτός» για το αν η Fed πρέπει αν αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 με 22 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως μεταδίδει το Yahoo Finance, ο κ. Κασκάρι υποστήριξε ότι τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ δείχνουν ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει πραγματοποιήσει όση πρόοδο θα έπρεπε.

Ο Ράφαελ Μπόστιτς τάχθηκε από την πλευρά του υπέρ μιας ανόδου των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, στο 5 με 5,25% και τη διατήρησή τους σε αυτό το επίπεδο μέχρι το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: