Μπακογιάννη: Αν δεν αλλάξουμε θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ

Μπακογιάννη: Αν δεν αλλάξουμε θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ

«Οι ηττημένοι ηγέτες παραιτούνται διότι διαφορετικά υπονομεύουν την επόμενη μέρα» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Μέχρι τώρα σε όλες τις ήττες της Νέας Δημοκρατίας οι αρχηγοί παραιτούντο διότι ήξεραν ότι στην προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους προσωπικού έργου υπονόμευαν την επόμενη μέρα. Αυτή ήταν η πραγματικότητα και την είπα με το όνομά της. Από εκεί και πέρα αυτό είναι θέμα του κ. Σαμαρά. Εγώ δεν έχω κανένα προσωπικό πάθος», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί στον Αnt1 και ερωτηθείσα αν θα έθετε υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα είναι πρόεδρος της ΝΔ, είναι τι νοοτροπία θα έχει, πόση συλλογικότητα θα υπάρχει, ότι θα είμαστε ένα κόμμα στο οποίο ο πρόεδρος θα έχει θητεία».

Παράλληλα, ζήτησε τη διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου, στο οποίο θα ακουστεί η βάση της Νέας Δημοκρατίας.
«Αν δεν ακούσουμε τη βάση μας, αν δεν μάθουμε από τα λάθη μας, εάν αποφασίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως πορευόμασταν πριν, θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ. Θα καταλήξει μια μεγάλη παράταξη να γίνει ένα μικρό κόμμα», υπογράμμισε.

Κληθείσα να σχολιάσει την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά επισήμανε πως ο πρώην πρωθυπουργός «έχει στείλει ένα μήνυμα ότι δεν θέλει να ανακατευτεί στα εσωτερικά της ΝΔ και διά της απουσίας του το επιβεβαίωσε».

Σε ό,τι αφορά τις απόψεις που εκφράστηκαν στη συνεδρίαση για τη διεξαγωγή συνδιάσκεψης η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: «Όλοι ξέρουν ότι η συνδιάσκεψη είναι ψυχοθεραπεία δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις, αποφάσεις παίρνει το συνέδριο. Εδώ είμαστε να δούμε μήπως ο κ. Σαμαράς το ξανασκεφτεί. Μήπως δει ότι η πίεση είναι αρκετά μεγάλη και μήπως τη λάβει υπόψη του».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν τίθεται θέμα αρχηγού στη ΝΔ
Δεν τίθεται θέμα αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Μιλώντας στον Σκάι είπε ότι για να τεθεί ζήτημα ηγεσίας στη ΝΔ πρέπει είτε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση των οργάνων και ενδεχομένως να είναι ξανά υποψήφιος είτε το 1/3 της ΚΟ ή της Πολιτικής Επιτροπής να αμφισβητήσει τον πρόεδρο.

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη επισήμανε: «δεν είπε στον κ. Σαμαρά να παραιτηθεί είπε ότι υπάρχει ένα προηγούμενο στη ΝΔ και έθεσε ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να μας απασχολήσει στο μέλλον στο πλαίσιο τακτικού συνεδρίου το οποίο αφορά την θέσπιση θητείας για τον πρόεδρο.
Υποστήριξε και εκείνος ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να έχει θητεία, ενώ ζήτησε τη διεξαγωγή συνεδρίου κάθε χρόνο.