Μπαράζ φόρων μέχρι τέλος του έτους- Τι πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι

Μπαράζ φόρων μέχρι τέλος του έτους- Τι πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των φορολογούμενων μέχρι τον Δεκέμβριο;

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι φορολογούμενοι και τον Δεκέμβριο αμέσως μετά τις εκλογές καθώς αρχίζουν πάλι οι υποχρεώσεις με την εφορία.

Το φορολογικό ημερολόγιο που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι μετά τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι το εξής:

  • Έως τις 30 Ιουνίου θα πρέπει περισσότερα από έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Αρκετοί και κυρίως όσοι δικαιούνται επιστροφή φόρου σπεύδουν να την υποβάλλουν νωρίτερα αλλά ο μεγάλος όγκος των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να υποβληθεί εντός του Ιουνίου.
  • Από το τέλος Ιουλίου θα ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για τους φορολογούμενους που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό, δηλαδή θα προκύπτει οφειλή φόρου. Ο φόρος εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, δηλαδή Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο.
  • Από τον Σεπτέμβριο πρόκειται να ξεκινήσει η πληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος θα πληρωθεί και φέτος σε πέντε μηνιαίες δόσεις, έως και τον Ιανουάριο 2020.
  • Έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν και τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων.