Μπαράζ τηλεφωνημάτων ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής

Μπαράζ τηλεφωνημάτων ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Δεν εικονίζεται) υποδέχεται τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον Πρόεδρο για να του ζητήσει σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, μετά το προβάδισμα του «Όχι» με διαφορά στο δημοψήφισμα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Τσίπρας με το 61% «Οχι» και τη συμφωνία των κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε το βράδυ της Δευτέρας τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και την Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι. Ο πρωθυπουργός με τον Μάριο Ντράγκι, συζήτησε τα θέματα που αφορούν την ρευστότητα των τραπεζών. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA.

Με την κυρία Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Τηλεφωνική συνομιλία είχε και με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού μίλησε και με τον νεοδιορισθέντα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο, και είπε ότι η Ουάσινγκτον προσβλέπει στην επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ της Αθήνας και άλλων παραγόντων για την επίλυση της ελληνικής κατάστασης, είπε μια εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο Λιού εξέφρασε την ελπίδα ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα «θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει δύσκολες αλλά αναγκαίες οικονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να επιστρέψει στην ανάπτυξη, και να καταφέρει βιωσιμότητα του χρέους μέσα στην ευρωζώνη», είπε το υπουργείο σε δήλωση, προσθέτοντας ότι ο Λιού προσφέρθηκε να κρατήσει στενή επαφή με την Αθήνα τις επόμενες μέρες.